Sondaj prezentat de Nicușor Dan: 33%, candidatul dreptei și 30,5% intenție de vot pentru Firea

Laurentiu Gheorghe | 19.09.2020

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, a prezentat sâmbătă, rezultatele unui sondaj care arată că o devansează cu 2,5 puncte procentuale pe Gabriela Firea.

Pe aceeași temă

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 16-17 septembrie, pe un eșantion de 840 de bucureșteni. Cercetarea sociologica are o marja de eroare de 3,4% si a fost realizata de Novel Research.

Conform rezultatelor prezentate de candidatul sustinut de PNL si USR-PLUS, in ceea ce priveste intentia de vot pentru Primaria Generala a Capitalei Nicusor Dan are 33%, Gabriela Firea - 30,5%, iar Traian Basescu se bucura de intentia de vot din partea a 9% dintre bucuresteni.

Totodata, 18,5% dintre alegatorii chestionati sunt indecisi, in timp ce 9% intentioneaza sa voteze cu alti candidati.

La intrebarea „Merita primarul in functie un nou mandat?", 54% dintre respondenti au considerat ca nu, 33% au raspuns afirmativ, iar 11% nu raspuns, conform datelor prezentate de Nicusor Dan.

De asemenea, 69% dintre cei chestionati au considerat ca va fi o competitie cu rezultat strans pentru functia de primar general. "Totul depinde de prezenta la vot", a afirmat Nicusor Dan, invocand marja de eroare a sondajului. El a subliniat importanta unor dezbateri unu la unu intre principalii doi candidati pentru Primaria Generala.

„Pentru nehotarati cred ca e foarte important ca dezbaterea intre candidatii la Primarie sa aiba loc. Sunt candidatul care a venit in aceasta campanie cu proiecte, cu solutii. Am primit, in schimb, un sir de acuze si minciuni care sa ascunda bilantul corect al actualului mandat. Astept in continuare dezbaterea, consider ca refuzul la o dezbatere inseamna fuga de raspundere in fata bucurestenilor", a mai afirmat Nicusor Dan.

El a mai acuzat faptul ca la adresa sa se desfasara „o campanie de minciuna si manipulare bazata pe telefoane, pe mesaje online neasumate si bazata, din pacate, pe complicitatea unor institutii de presa”.

In acest context, Dan a afirmat ca nu exista nicio persoana din echipa sa de campanie infectata cu noul coronavirus, ca nu intentioneaza sa renunte la subventiile la agent termic, transport in comun sau la ajutoarele acordate persoanelor cu dizabilitati, daca va fi ales primar.

Nicusor Dan a reclamat din nou angajarea, in Primaria Capitalei, a numeroase rude ale unor persoane care lucrau deja acolo. „Oamenii astia din cauza ca nu au o competenta pentru functiile pe care le ocupa nu sunt in stare sa atraga fonduri europene, nu sunt in stare sa rezolve traficul, nu sunt in stare sa rezolve poluarea. Asta este problema la care primarul in functie trebuie sa raspunda”, a sustinut Nicusor Dan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22