Sondaj prezidențiale: Dragnea, scoruri slabe chiar și în Sud; Iohannis, 56% in Transilvania

Redactia | 02.01.2019

Centrul de Sociologie Urbană și Regională a dat publicității o serie de hărți electorale prezentând intenția de vot pentru diverși posibili candidați la alegerile prezidențiale.

Pe aceeași temă

Conform sondajului, Klaus Iohannis ar fi ales din primul tur în Transilvania cu 56% (presupunând, desigur, că lista de candidați ar fi identică cu cea testată) și ar obține scoruri bune în Muntenia și, mai puțin, în Moldova.

Călin Popescu Tăriceanu ar obține scoruri bune în Moldova (32%) și Muntenia (30%) dar ar performa mult mai slab în Transilvania.

Liviu Dragnea ar performa slab peste tot dar cel mai slab în Transilvania unde doar 5% susțin că l-ar vota. Trebuie insistat aici că vorbim de sub-eșantioane, cu rata de eroare ceva mai mare decât în cazul unui eșantion complet. De asemenea trebuie amintit că nici Gabriela Firea și nici Victor Ponta, politicieni care ar putea atrage electorat PSD nu au fost testați. Chiar și așa, cifrele arată clar că Liviu Dragnea nu este o locomotivă pentru partidul său.

content-image

Dacian Cioloș ar obține, surprinzător, procente similare în Transilvania și Moldova. Aceasta se explică, însă, prin faptul că actualul președinte, Klaus Iohannis, domină regiunea istorică lăsând prea puțin loc pentru dezvoltarea concurenței.

La nivel național, Klaus Iohannis ar obține 39% din voturi în primul tur, urmat de Călin Popescu Tăriceanu cu 25%. La o distanță apreciabilă se găsesc Liviu Dragnea și Dacian Cioloș cu 12 și respectiv, 11 procente.

content-imageSondajul a avut loc în perioada noiembrie-decembrie 2018 pe un eșantion de 1067 de persoane și, la nivelul întregului eșantion, are o marjă de eroare statistică de 3%.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22