Sorin Cîmpeanu: Anul școlar ar putea fi prelungit doar cu o săptămână până pe 25 iunie

Laurentiu Gheorghe | 24.03.2021

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că va propune prelungirea anului școlar doar cu o săptămână, până pe 25 iunie, în compensația cu vacanța mai lungă de Paște.

Pe aceeași temă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru HotNews.ro că o variantă pe care o va propune joi în cadrul Comitetului de dialog social este aceea de a decala cu o singură săptămână finalul anului școlar, astfel încât examenul de evaluare națională să poată începe pe 22 iunie, așa cum prevede structura în vigoare a anului școlar. Declarația a fost făcută la doar o zi după ce ministrul a anunțat că propune ca vacanta de primăvară să se prelungească pentru perioada 2 aprilie - 4 mai, iar evaluarea națională să se decaleze după 2 iulie, după bacalaureat. Noua variantă pusă pe masă vine ca urmare a criticilor din partea asociațiilor de părinți și a elevilor la modificările anunțate.

Astfel, anul școlar ar urma să se încheie pe 25 iunie, nu pe 2 iulie, așa cum prevede varianta anunțată marți, când ministrul a anunțat că propune ca vacanța de primăvară să se prelungească și să aibă loc între 2 aprilie și 4 mai.

„Noi căutăm cele mai bune variante în interesul elevilor. Decizia de ieri a fost de a propune decizie Ministerului Educației, dar Ministerul Educației nu este singur. Pot veni alții cu idei. Eu nu am semnat ordinul de ministru, mâine avem un Comitet de Dialog Social și vrem să ne consultăm. Așteptăm să vină partenerii de discuție cu variante mai bune pe care nu le-am văzut noi.

Eu între timp, înțelegând că este o problemă justă cu prelungirea cu două săptămâni a vacanței de primăvară, mă gândesc să propunem o variantă alternativă, care să aibă la baza ce am propus ieri - adică vacanță de primăvară între 2 aprilie și 4 mai, adică să se facă puntea între cele două vacanțe de primăvără. Aceasta ar genera 2 săptămâni în plus. Dacă nu vrem să reducem semestrul doi, rămânem pe varianta de ieri.

Dacă totuși o să fie considerată preferabilă varianta reducerii semestrului doi doar cu o săptămână, atunci semestrul II se va încheia pe 25 iunie. Evaluarea Națională o lăsăm pe loc, de pe 22 iunie, Bacalaureatul la fel, dar reducem semestrul doi cu o săptămână, care poate fi recuperată în cinci zile de sămbătă”, a declarat Cîmpeanu pentru HotNews.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22