Sorin Cîmpeanu pozează în victimă: „Am fost ținta unor atacuri injuste și nefondate”

Redactia | 30.09.2022

La aproape o zi după ce și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, suspectat de plagiat, vine și cu justificările: a fost victima unor ”atacuri injuste și nefondate”.

Pe aceeași temă

La aproape o zi după ce și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, suspectat de plagiat, vine și cu justificările: a fost victima unor ”atacuri injuste și nefondate”.

Comunicatul remis presei este asumat de PNL, nu de Cîmpeanu. Fostul ministru susține că a demisionat pentru a „nu periclita reforma și legile educației”.

“Este o demisie care a venit din dorința de a elimina presiunea nedreaptă și ilogică asupra reformei în educație, fiind evidentă deturnarea discuțiilor din spațiul public spre alte zone total străine interesului a sute de mii de profesori și a milioane de copii și tineri. Este o demisie care a venit din dorința de a nu periclita reforma educației și parcursul noilor legi ale educației. Am fost în repetate rânduri ținta unor atacuri injuste și nefondate. Deși am explicat de fiecare dată și am demontat toate acuzele care mi s-au adus, toată seria de atacuri din ultima vreme nu ar fi făcut decât să ducă în derizoriu o reformă adevărată, la care s-a muncit ani de zile. Tocmai pentru că am crezut și voi crede până la capăt în acest proiect, și pentru că doresc să îl vad devenind realitate, am luat decizia de a demisiona.
Am inițiat reforma sistemului de învățământ, pregătind implementarea „României Educate” și am făcut pași importanți pentru o finanțare mai bună a sistemului de învățământ și pentru accesul egal al tuturor copiilor la educație. Acestea sunt lucruri care vor rămâne,” potrivit declarației transmise de PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22