Sorin Oprescu trimite o plangere Ministerului Sănătății reclamand tratamentul medical

Paul Cristescu | 09.10.2015

Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, a adresat o plângere Ministerului Sănătății, cerand o verificare a tratamentului medical pe care l-a primit în arestul Poliției Capitalei. Oprescu îi cere ministrului Bănicioiu să verifice dacă îi este respectat dreptul la sănătate.

Pe aceeași temă

 

Oprescu se plânge că nu primește o dietă adecvată unei persoane care suferă de diabet. Plângerea este îndreptată împotriva unui medic de la arestul Poliției Capitalei și a șefului acestei instituții, pe care îi acuză că nu au întreprins demersuri în vederea respectării indicațiilor medicilor în cazul lui Oprescu, relateaza Agerpres.

 

Curtea de Apel București judecă vineri o contestație depusă de Sorin Oprescu la decizia instanței prin care i-a fost prelungit arestul preventiv cu 30 de zile, în dosarul în care este urmărit penal pentru luare de mită. Oprescu nu este prezent la proces, deoarece se află internat la Spitalul Fundeni.

 

Surse medicale au declarat joi pentru AGERPRES că Sorin Oprescu a fost internat în Secția de Terapie Intensivă a Institutului Oncologic București, unde urmează să fie pregătit din punct de vedere medical pentru a i se face, în cursul zilei de vineri, un PET/CT (o investigație imagistică foarte concludentă).

 

CITITI SI: Sorin Oprescu, scos din Arestul Central si dus din nou la spital pentru analize

 

În cazul în care PET/CT-ul va arăta că edilul suspendat al Capitalei nu suferă de o afecțiune malignă la plămâni, acesta s-ar putea întoarce în arest în cursul zilei de vineri.

 

Context

 

Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite.

 

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

 

"Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcții de conducere din cadrul a două instituții publice din subordinea primarului municipiului București, facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajații din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și să dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul primarului municipiului București, precum și pentru primar", preciza DNA.

 

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22