Sorina Pintea a ajuns sâmbătă la sediul central al DNA. Fostul ministru este audiat de procurori

Laurentiu Gheorghe | 29.02.2020

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a ajuns sâmbătă dimineață la sediul central al DNA pentru audieri în dosarul privind luare de mită legată de o achiziție publică.

Pe aceeași temă

Sorina Pintea a fost adusă de la Baia Mare de către procurorii DNA, în baza unui mandat de aducere, pentru audieri, relatează Mediafax.

La sediul central al instituției Anticorupție a ajuns și Alina Cojocaru, avocata PSD care îl reprezintă pe fostul ministru al Sănătății din Guvernul Dăncilă. Nici avocata PSD, nici Sorina Pintea nu au făcut declarații la intrarea în sediul DNA.

Potrivit surselor judiciare, ar fi vorba de un flagrant al DNA central realizat, vineri, in jurul orei 15:00, intr-un caz de luare de mita. Aceleași surse relatează că Pintea a fost prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua o mită uriașă pentru un contract cu echipamente medicale.

Cu privire la sumă, informațiile diferă, Digi24 vorbind de 120.000 de euro, în alte publicații susținându-se că este vorba de 120.000 de lei.

Perchezitiile s-au incheiat dupa 7 ore. Surse citate de Mediafax au precizat că „la Structura Centrala se vor desfășura activitțile de urmărire penală în continuare".

Procurorii DNA au facut perchezitii in biroul Sorinei Pintea, de la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare, unde ea este manager.

Sursele citate sustin ca este vorba de luare de mita in legatura cu achizitia unor produse medicale necesare luptei impotriva noului coronavirus.

Oficial, DNA nu a comunicat nimic in acest caz.

Sorina Pintea a fost ministru al Sanatatii in Guvernul Dancila din data de 29 ianuarie 2018. Ea s-a intors in functia de manager al Spitalului Judetean din Baia Mare dupa perioada de un an si noua luni petrecuta in fruntea Ministerului Sanatatii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22