Sotia lui Adrian Ursu, Carmen Avram, candidată PSD de top, îl acuză pe Iohannis de practici naziste

Laurentiu Gheorghe | 06.05.2019

Carmen Avram, vajnica soție a mâinii drepte a lui Dan Voiculescu din Antena 3, Adrian Ursu, l-a acuzat pe Klaus Iohannis de nazism pentru că-i divizează pe români așa cum a făcut Hitler cu germanii.

Pe aceeași temă

Fosta jurnalistă din trustul Intact, trecută pe al doilea loc, după Rovana Plumb, de către Liviu Dragnea pe listele PSD la europarlamentare, s-a dedat la derapaje gen Vadim Tudor într-o emisiune de dezbatere electorală a Antenei 3. Avram i-a reproșat președintelui Iohannis că „împarte țara între pesediști și români” la fel cum procedau naziștii care făceau diferența între germanii „înalți și blonzi și cu ochi albaștri și restul oamenilor”. Ca să sublinieze pericolul degajat de Iohannis, ea a adăugat că discursul președintelui „deja seamănă foarte mult cu al extremei drepte din Europa”.

„Face foarte mult rău României. Întâi și întâi pentru că are un discurs care deja seamănă foarte mult cu al extremei drepte din Europa, împărțind țara în două tabere pe care le vrea ireconciliabile și împarte țara între pesediști și români. Și vreau să întreb care este diferența între a împărți țara între oameni înalți și blonzi și cu ochii albaștri și restul oamenilor, sau între oamenii de o anumită etnie și alții de altă etnie, sau între oameni care sunt omul nou preferat de comuniști și burghezia aceea nenorocită care a susținut capitalismul. Deci este un discurs foarte periculos pentru România. Pe de altă parte, domnul Iohannis crede că face rău PSD-ului. Dar ieri, când Manfred Weber a dat un interviu și a spus că vor fi tăiate fondurile europene n-a spus pentru PSD, a spus pentru România. Fiecare om care va vota acest partid și îl va susține pe Klaus Iohannis va vota împotriva României. Pentru că la Bruxelles nu se face deosebirea, cum face domnul Iohannis, între pesediști și români” a spus Carmen Avram.

Mai pe seară, Avram a recidivat la emisiunea „Sinteza Zilei” a lui Gâdea și a continuat despre subiectul legat de nazism și a comparat „intoleranța” din lupta politică de pe malurile Dâmboviței cu cea promovată de naziști, care a condus la Holocaustul în care au murit 6 milioane de evrei.

În acest context, fosta jurnalistă și vedeta PSD a campaniei electorale a povestit că la Auswitz i s-au relevat aceste similitudini care au paralizat-o de spaima că Iohannis va proceda în același fel asupra populației românești.

„Am vizitat fostul lagăr, am văzut barăcile, am văzut aleile pe care oamenii mergeau spre moarte. Este extrem de impresionant să știi că nu există centimetru pătrat de pământ pe care să nu fi călcat cineva care a pierit în durere și suferință.

Intoleranța s-a păstrat, a rămas în noi, nu știu de ce dar intoleranța rămâne. Avem în domeniul politic intoleranță, încercăm să călcăm pe adversar ca să părem mai buni și mai frumoși unii dintre noi, avem intoleranță față de cel de lângă noi pentru că are o altă opinie sau pentru că votează cu altcineva, avem intoleranță față de tot ce nu ne place, și asta nu poate duce decât la distrugere. Nici o țară nu poate înflori dacă la bază stă ruină și moarte” a spus aceasta.

Fost coleg de-al lui Avram: M-a luat durerea de stomac, de nervi

Florin Ristei, fost prezentator la Antena 1, de declarat revoltat de ce a vazut la Antena 3. „M-a luat durerea de stomac, de nervi”, spune Ristei, acuzand postul condus de Mihai Gadea ca ii pacaleste si le ia banii telespectatorilor.

„Am nimerit si am lasat, din greseala, 30 minute, la Antena3, si m-a luat durerea de stomac, de nervi.

In afara faptului ca fac un ‘televot’, prin care iau banii oamenilor care pica in plasa sondajului, tonul si aroganta discursului unor invitati sunt de domeniul sf-ului.

Oameni buni, IESITI LA VOT. Stiu ca v-ati pierdut increderea si in corectitudinea acestuia, insa e singura noastra posibilitate de a face ceva. Votati orice, numai votati, votati si la referendum, si la europarlamentare, si la presedintie, votati!”, a scris Ristei pe Facebook.

Asocierea președintelui Iohannis cu perioada nazistă și politica promovată de Adolf Hitler a mai fost folosită de către comunicatorii PSD mai ales că acesta este etnic german și reprezentat al Forumului Democrat al Germanilor din România, organizație despre care personaje, precum Liviu Pop și nu numai.

Cel mai recent este cazul lui Ilan Laufer, care a calificat drept antisemitism faptul că președintele nu l-a numit ministru.

Declarația a generat un val de reacții publice ale intelectualilor și reprezentanților comunității evreiești din Romania, ceea ce l-a determinat pe Liviu Dragnea să declare că nu susține spusele lui Laufer, deși el însuși făcuse în trecut aluzii similare, spunând că președintele Iohannis a condus „Forumul German, o organizație care a avut legături cu nazismul în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22