S&P a coborat ratingul Greciei la CCC, Merkel cere Atenei sa accepte macar una dintre reformele propuse de creditorii sai

M. B. | 11.06.2015

Pe aceeași temă

Agenția de evaluare financiară Standard & Poor's Ratings Services a coborât, ratingul Greciei la "CCC", față de "CCC+", estimând că, în lipsa unui acord cu creditorii, Atena va intra în următoarele 12 luni în incapacitate de plată a datoriei, scrie AFP.

 

S&P ar putea anunța o nouă scădere a ratingului dacă nu se înregistrează niciun progres în negocierile ce au loc între guvernul grec și Troika (Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional).

 

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și-a exprimat disponibilitatea de a ajunge la un acord cu Grecia dacă guvernul de la Atena va accepta măcar una dintre reformele propuse de creditorii internaționali, scrie Agerpres.

 

Merkel, preşedintele frencez - Francois Hollande, și premierul Greciei - Alexis Tsipras, vor avea o întâlnire cu ocazia summitului UE-CELAC.

 

Tsipras a declarat că Atena ar putea ajunge la un acord cu creditorii săi internaționali dacă aceștia vor renunța la solicitări cum ar fi reducerea pensiilor, și a avertizat că absența unei înțelegeri în negocieri ar însemna "începutul sfârșitului" pentru zona euro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22