Specialiști din Jandarmerie vor participa la Centrul de Excelenta NATO pentru Operatiuni de Stabilitate

Fara Autor | 19.08.2015

Pe aceeași temă

Guvernul a aprobat miercuri participarea României la Centrul de Excelență NATO pentru Operațiuni de Stabilitate, prin personal al Jandarmeriei care va lua parte la activități specifice de pregătire, exerciții, reprezentare în diferite comitete și cercetare academică.

 

„Personalul Jandarmeriei Române, care va participa în cadrul Centrului de Excelență la activități specifice de pregătire, exerciții, reprezentare în diferite comitete, cercetare academică, proiecte sau alte activități va beneficia de prevederile legale privind personalul român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar. Totodată, personalul Jandarmeriei Române care va ocupa funcțiile alocate României în organigrama Centrului de Excelență va beneficia de drepturi prevăzute de legislația națională pentru personalul trimis în misiune permanentă în misiune în străinătate", se precizează într-un comunicat al Guvernului.

 

Participarea creează pentru țara noastră multiple avantaje legate de posibilitatea de a beneficia de experiența acumulată la nivelul NATO în acest domeniu de gestionarea crizelor civile în situații post-conflict și de obținerea, pentru personalul MAI, a unor poziții de vizibilitate în viitoarele operații NATO.

 

De asemenea, în cadrul Centrului de Excelență există posibilitatea pregătirii anuale, cu titlu gratuit, a unui număr de specialiști în domeniul operațiilor de stabilitate, aparținând tuturor forțelor care pot contribui la constituirea structurilor integrate ale poliției de stabilitate.

 

Poziția de națiune-sponsor a Centrului de Excelență aduce României, prin MAI, un loc în cadrul Comitetului Director, organismul care coordonează activitatea Centrului, stabilind prioritățile și direcțiile de acțiune.

"Reprezentantul permanent al MAI în Comitetul Director va fi desemnat de viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, la propunerea inspectorului general al Jandarmeriei Române", precizează comunicatul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22