Sperietoarea cu Soros pe culmile aberatiei: acum Ciolos e "fiu ilegitim" al miliardarului

Dora Vulcan | 06.12.2016

"Şoc! Soros şi-a pus propriul copil in fruntea guvernului Romaniei. Cioloş, fiul nelegitim?" - acesta este titlul cu majuscule de cativa centimetri publicat de un site specializat in raspandirea de stiri false.

Pe aceeași temă

 

 

Este ultima aberatie lansata in aceata campanie electorala in materie de manipulare publica si de agitare a spectrului "strainului" cel dusmanos, care-l pandeste pe romanul verde si extrem de patriot, prin intermediul "tradatorului" insinuat la varfurile puterii. Şi care "tradator" ne vinde tara. Bilantul cititorilor nu mai necesita niciun comentariu: 22 943 de vizualizari, 1949 numai astazi.

 

Exclusiv24.ro este un site obscur care promoveaza mesajele lui Tariceanu - ALDE si Ponta - PSD.   

 

"Stirea" nu indica nicio sursa, ci doar "o informatie venita din Salaj".

 

Desi incepe dubitativ, stirea continua intr-un registru din ce in ce mai convingator, pana la informatia sigura ca premierul Ciolos a fost "infiat" de la "unguroaica cu care Soros a avut o aventura".

 

Desigur, "sprijinul primit de la tatal natural" este si explicatia, cum altfel, "ascensiunii actualului premier in forurile Uniunii Europene".

 

Dupa care urmeaza concluzia, letala si fatala: daca Ciolos si USR (partidul celuilalt "vandut" strainilor si lui Soros) castiga, Romania este in pericol. Maxim.

 

Registrul de comunicare al obscurei manipulari este identic cu cel al liderului PRU, anchetatul Sebastian Ghita, patron al RTV, un post obscur de televiziune care agreseaza cu stiri de "soc" si "groaza" pe tiparul preluat, ca o pastisa, de la un post desfiintat intre timp si al carui patron executa o pedeapsa cu inchisoarea: OTV.

 

 

"Domeniul Exclusiv24.ro este inchiriat de la o firma de inregistrat domenii din SUA. Site-ul nu are niciun fel de element care sa precizeze identitea celor care il opereaza: rubrica redactionala, semnaturi, date de contact. Articolul mentionat este, de departe, cel mai vizionat de pe acest site, care s-a lansat la inceputul anului (doua texte in ianuarie si februarie a.c.), dar si-a intensificat activitatea in noiembrie, dupa intrarea in campanie electorala", scrie Hotnews intr-o analiza asupra modului in care se raspandesc stirile false pe net, luand ca studiu de caz tocmai "stirea" citata.   

 

 

Aberatia cu pretentii de stire apare la o zi de la declaratia lui Ciolos ca nici macar nu-l cunoaste pe Soros dar ca altii sunt cei care s-au fotografiat cu el, cu trimitere la Ponta si membrii fostului Cabinet. Replica lui Ciolos era data la inepuizabilele calomnii si insinuari lansate de Sebastian Ghita si Victor Ponta ca este vandut strainilor si ca ar conduce guvernul "strainilor" si al lui Soros. „Cine sunt stapanii lui care l promoveaza in functii si care ii acopera hotiile? Cum a fost falimentata intreaga industrie chimica a Romaniei? De ce si doreste iar sa fie Prim Ministru al acestei tari? Ca sa o jefuiasca iar?Dacian Soros Ciolos jos labele de pe Romania!“, este ultimul si cel mai violent mesaj al lui Ghiţă la adresa lui Cioloş, aminteste Adevarul.

 

 

Adica exact ceea ce, intr-o formula mult mai halucinanta, spune si "stirea" lansata de obscurul site. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22