Spital de campanie, instalat la Constanța, atașat spitalului CFR, pentru tratarea COVID-19

Redactia | 30.03.2020

Spitalul militar de campanie de la Constanța, similar celui de la București, va fi operaționalizat cât mai curând și va fi deservit cu personal de la spitalul CFR.

Pe aceeași temă

Acestui spital îi va fi „atașat” un spital din localitate, așa cum s-a întâmplat la București, a anunțat duminică seară secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat.


”La Constanta va fi Spitalul CFR care a intrat sub coordonarea directiei medicale a Ministerului Apararii, tot cu personal, bineinteles, urmand ca sa colaboreze cu Ministerul Apararii in operarea spitalului militar care va fi desfasurat si operationalizat in cel mai scurt timp si, bineinteles, si asigurarea si spatiilor pentru terapie intensiva in cladirea spitalului CFR, care a intrat astazi in coordonarea Ministerului Apararii", a detaliat Raed Arafat, in declaratia de presa sustinuta la sediul MAI.

El a mai spus ca un alt ordin se refera la coordonarea serviciilor de ambulanta de catre inspectoratele pentru situatii de urgenta.

"Este de fapt punerea in aplicare a prevederilor Decretului prezidential de instituire a starii de urgenta privind coordonarea operationala a serviciilor de ambulanta de catre inspectoratele pentru situatii de urgenta pe perioada starii de urgenta.

Aici, in ordin, a fost clarificat modul in care inspectoratele vor fi coordonatoare a activitatii operationale a serviciilor de ambulanta, faptul ca inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta poate emite ordine obligatorii si pentru serviciile de ambulanta", a mai mentionat Raed Arafat.

***

Lucrările de montare a Spitalului Modular de Izolare și Tratament pe terenul stadionului Portul din Constanța au început vineri. Unitatea medicală modulară va funcţiona ca o secţie extinsă de boli infecţioase a Spitalului Militar de Urgenţă din Constanţa.

Spitalul modular va fi amplasat pe terenul stadionului Portul din Constanţa. Lucrările de montare a spitalului cumpărat din Olanda de Direcția Medicală a Ministerului Apărării au început vineri.

Spitalul Modular de Izolare şi Tratament va funcţiona ca o secţie extinsă de boli infecţioase a Spitalului Militar de Urgenţă din Constanţa. Unitatea medicală va avea o capacitate de aproape 300 de paturi destinate tratării pacienţilor cu Covid 19.

Toate operaţiunile de pregătire a campusului au fost realizate cu sprijinul militarilor din Statul Major al Forţelor Navale, Statul Major al Forţelor Terestre, Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii, Comandamentul Logistic Întrunit şi Direcţia medicală a MaPN.

Convoiul de autocamioane cu care a fost transportat spitalul a intrat în ţară joi, prin vama Nădlac.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22