Spitalele de urgență ar urmă să aibă circuite separate pentru a trata și pacienți Covid-19

Laurentiu Gheorghe | 26.03.2021

Secretarul de stat din Ministrul Sănătății, Andreea Moldovan, a vorbit vineri despre necesitatea ca spitalele de urgență să aibă circuite separate pentru a trata și pacienții Covid.

Pe aceeași temă

În primul an al pandemiei, în special spitalele de boli infecțioase și cele de boli pulmonare au fost cele care s-au aflat în prima linie și au tratat pacienții COVID. Ministerul Sănătății caută soluții pentru ca acești pacienți să poată fi tratați și în alte spitale și pentru separarea circuitelor medicale COVID și non-COVID.

În acest moment, o parte dintre spitalele de urgență alocă paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții COVID-19, acolo unde capacitatea spitalelor COVID de a îi trata este depășită.

"Spitalele de urgență vor avea fluxuri pentru COVID, infrastructura permite acest lucru. S-au inclus în abordarea pacientului COVID spitale unde ei vor putea fi îngrijiți mai bine", afirmă Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății și directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, spital COVID-19.

"În momentul în care nu vor mai exista spitale exclusiv COVID se va mai liniști această pandemie", mai spune Andreea Moldovan.

Medicul Andreea Moldovan a precizat că în acest moment există deja spitale cu circuite separate COVID și non-COVID, iar Ministerul Sănătății încearcă să identifice și alte astfel de spitale.

În ceea ce privește redeschiderea Spitalului Colentina din București și pentru pacienți non-COVID, Andreea Moldovan spune că acest lucru a fost discutat cu conducerea spitalului, însă "deocamdată a fost temporizat".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22