Spitalul Colentina din București internează din nou pacienți non-Covid

Laurentiu Gheorghe | 16.07.2020

Spitalul Colentina din București preia din nou pacienți non-COVID începând de astăzi, la 4 luni după ce a fost desemnat spital de suport COVID și nu a mai primit alte tipuri de pacienți.

Pe aceeași temă

Direcția de Sănătate Publică București a emis avizul temporar pentru funcționarea unității medicale în regim deschis, atât pentru pacienții COVID, cât și pentru cei care necesită tratament de specialitate pentru alte patologii.

Avizul de funcționare a fost emis imediat ce managementul spitalului bucureștean a asigurat circuitele separate, condițiile și măsurile necesare, conform legislației în vigoare, astfel încât pacienții să poată primi serviciile medicale necesare în condiții de siguranță, precizează Ministerul Sănătății.

Spitalul Colentina a devenit primul spital „generalist” din România transformat în spital de boli infecțioase - spital suport COVID - începând din data de 16 martie, când toți ceilalți pacienți au început să fie externați, iar cei care mai necesitau o perioadă de internare au fost direcționați către alte spitale.

Spitalul Colentina a funcționat, practic, ca spital suport pentru Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, cele două unități medicale situându-se foarte aproape una de cealaltă, explica Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru HotNews.ro, în urmă cu 4 luni. Practic, în momentele în care Institutul Matei Balș a atins capacitatea maximă, pacienții au fost direcționați către Spitalul Colentina.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22