Spitalul din Sibiu solicită finanțare de la cetățeni pentru achiziția unui container pentru personal

Laurentiu Gheorghe | 03.12.2020

Medicul-șef al Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul din Sibiu cere ajutorul populației pentru a cumpăra un container pentru personal ca să salveze un salon de 12 paturi pentru pacienții Covid.

Pe aceeași temă

Containerul pentru personalul medical urmează să fie instalat lângă clădirea Secției de Infecțioase, astfel încât să nu se piardă cele 12 paturi din salonul aflat la subsol, unde se intenționează mutarea personalului, în locul pacienților, pentru ca să nu mai fie utilizată aceeași ușă pentru cei infectați cu SARS-CoV-2 și angajații spitalului, relatează Agerpres.

„Mesajele voastre, de încurajare și sprijin, m-au determinat să deschid aceste conturi pentru menținerea capacității integrale de funcționare a secției Infecțioase Sibiu. Sunt deschise pe numele Victoria Bîrluțiu la Banca Transilvania IBAN în LEI RO05BTRLRONCRT0V34526203 respectiv in EUR RO17BTRLEURCRT0V34526202 sau in USD RO57BTRLUSDCRT0V34526202. Vă mulțumesc pentru marea omenie de care dați dovadă”, a scris, joi, pe Facebook șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu, medicul Victoria Bîrluțiu.

Anterior, medicul șef al Secției de Boli Infecțioase a mai făcut un apel public, în care explica că secția funcționează într-o clădire veche, renovată, dar care „nu asigură circuite normale într-o pandemie”.

„Nu mi-am imaginat ca voi scrie vreodată că am nevoie de ajutorul vostru, prieteni. O clădire veche, indiferent cât de renovată e, nu asigură circuite normale într-o pandemie. Asta se întâmplă cu secția Boli Infecțioase Sibiu, necesitând sacrificarea a 12 paturi pentru pacienți, pentru separarea circuitelor. Dacă am avea un modul exterior, ar rămâne aceeași capacitate de spitalizare”, a spus în urmă cu câteva zile, tot pe Facebook, medicul Victoria Bîrluțiu.

Contactat de corespondentul Agerpres, medicul șef al Secției de Boli Infecțioase spune că se caută modalitatea prin care să se aducă „un sistem exterior modular” pentru mutarea personalului.

„Referitor la implementarea corectă a circuitelor in secția Boli Infecțioase, conducerea SCJU Sibiu sprijină secția în găsirea modalității de preluare a activității personalului într-un sistem exterior modular, conform necesităților actuale”, a precizat, pentru Agerpres, Victoria Bîrluțiu.

Conducerea spitalului sibian spune că vrea să asigure circuite epidemiologice funcționale la Infecțioase împreună cu cei de la Direcția de Sănătate Publică.

„Asigurarea circuitelor epidemiologice funcționale reprezintă o prioritate pentru conducerea SCJU Sibiu. Acest proces este unul complex, care necesită implicarea specialiștilor instituției împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu, în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare provizorie. Urmare a concluziilor care vor fi formulate de către echipa de lucru se vor demara procedurile legale de asigurare a spațiilor corespunzătoare”, a declarat joi, pentru Agerpres, directorul militar al SCJU Sibiu, medicul infecționist Constantin Vlase.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22