Spitalul Foișor se pregătește să redevină la normal după ce ultimul pacient Covid s-a externat

Laurentiu Gheorghe | 19.05.2021

Spitalul de Ortopedie Foişor, transformat, în urmă cu o lună, în spital COVID, nu mai are niciun pacient internat, astfel că DSP face verificări pentru a permite reluarea activității normale.

Pe aceeași temă

Șeful DSP București a declarat că se verifică documentaţia şi circuitele epidemiologice, pentru ca în cursul serii de miercuri să fie eliberat avizuld e funcționare.

"În cursul zilei de ieri am primit dosarul depus de spitalul Foişor referitor la cererea de modificare a structurii funcţionale, astfel încât să obţină un aviz temporar, în cursul acestei zile am dat curs acestei cereri, în momentul de faţă pot să vă spun că avem o echipă de medici epidemiologi care se află la spitalul Foişor În primul rând, verifică documentaţia depusă de către personalul care a realizat-o, respectiv memoriul tehnic să îndeplinească absolut toate criteriile astfel încât circuitele epidemiologice să fie cele bune, astfel încât, dacă toate aceste lucruri sunt îndeplinite, poate reuşim până în maximum cursul acestei seri, să eliberăm avizul acest lucru se va întâmplă Faptul că se redechide sau deschide, nu ţine de DSP Bucureşti, practic, în clipa în care eliberăm, cu data de astăzi, avizul, automat el poate să intre în funcţiune de astăzi. Depinde de fiecare manager în parte, dacă vorbim acum de o transformare a spitalului întreg non-Covid cu siguranţă este nevoie de o anumită perioadă scurtă pentru partea legată de igienizare. Se poate realiza în curs de câteva ore", a declarat pentru News.ro dr. Oana Nicolescu, şeful DSP Bucureşti.

Managerul Spitalului Foisor, citat de News.ro a declarat că a inceput procesul de nebulizare, curăţenie, dezinfecţie, renebulizare, verificări probe biologice, resecurizare circuite aflate în reconversie.

"Zero pacienţi internaţi la Spitalul Foişor. A început procesul de nebulizare, curăţenie, dezinfecţie, renebulizare , verificări probe biologice, resecurizare circuite aflate în reconversie. A fost depusă documentaţia la DSPMB de către Spitalul Foişor. A venit inspecţia DSPMB, aşteptăm avizul, urmează informarea Ministerului Sănătăţii, după obţinerea avizului DSPMB, apoi redeschidere, apel pentru pacienţi. Există pacienţi programaţi care vor fi informaţi asupra momentului şi formalităţilor necesare la momentul oportun, după finalizarea procesului de pregătire medicală şi administrativă", a declarat pentru News.ro Dr. Cristian Ioan Stoica, managerul Spitalului de ortopedie Foişor din Capitală.

Spitalul de Ortopedie Foişor a devenit spital COVID din 10 aprilie, când evacuarea pacienţilor cu afecţiuni ortopedice, unii dintre ei operaţi, urcaţi noaptea în ambulanţe sau în maşinile rudelor, a provocat reacţii puternice şi critici vehemente atât din partea corpului medical, dar şi a organizaţiilor de pacienţi şi a politicienilor. Decizia transformării în spital COVID a venit pe fondul creşterii îngrijorătoare a numărului pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus care necesitau internare la Terapie Intensivă.

În urmă cu dou zile, spitalul, care are 27 de medici, mai avea doar un pacient.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22