Spitalul Militar: Nu am folosit produse Hexi Pharma pentru administratia prezidentiala

Dora Vulcan | 24.05.2016

"Nu au fost folosite produse Hexi Pharma la cabinetul dedicat Administratiei Prezidentiale", se arata intr-un comunicat de presa al Serviciului Medical de Urgenta si Transport Sanitar (SMUTS), care deserveste si Administratia Prezidentiala.

Pe aceeași temă

 

 

 

Spitalul Militar a avut insa in dotare, in anii 2013 si 2014, antiseptice Hexi Pharma cu aplicare locala (solutii pe baza de iod, respectiv, solutie apoasa si tinctura), informeaza ziare.com

 

Totodata, pe anul 2015, Spitalul Militar "Carol Davila" are doua contracte cu Hexi Pharma in valoare totala de 289.560 de lei, pentru dezinfectanti, potrivit anunturilor de atribuire de pe SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice).

 

Unul din contracte a fost atribuit in data de 28 iulie 2015 pentru doua loturi in valoare totala de 170.400 de lei, si un alt contract din 21 decembrie 2015, cu trei loturi atribuite in valoare totala de 119.160 lei. Tipul de produse cumparate de la Hexi Pharma nu sunt cunoscute, fiind trecute cu denumirea generala "dezinfectanti".

 

 

Reprezentantii spitalului au spus initial ca "toate achizitiile noastre sunt transparente, sunt postate pe SEAP, acolo se pot vedea cantitatile, procedura de achizitie, tot. (...) Nu stiu care sunt firmele, dar pentru dezinfectanti de suprafete si instrumentar Hexi Pharma nu avem sigur, nici inainte de scandal nu am avut".

 

Ulterior, reprezentantii spitalului au recunoscut ca au produse Hexi Pharma, insa este vorba de "sapun dezinfectant si de tegument".

 

"Noi nu mai avem dezinfectanti de suprafete si instrumentar de la ei (Hexi Pharma), de ani de zile. Avem doar sapun dezinfectant si de tegument de la ei", a declarat lt. col Oana Ciobanu, purtator de cuvant al Spitalului Militar.

 

Precizarile vin dupa ce jurnalistii de la Gazeta Sporturilor au ajuns la concluzia ca ambulanta care asigura interventiile de urgenta care ar fi necesare pentru presedintele Romaniei a utilizat produse ale companiei Hexi Pharma, atat in mandatul lui Klaus Iohannis, cat si cand presedinte era Traian Basescu.

 

Concluzia a venit ca urmare a faptului ca SPP a incheiat un protocol cu Spitalul Militar Central din Bucuresti, insa Administratia Prezientiala a precizat ca "nu a achizitionat niciodata dezinfectanti de la firma Hexi Pharma, nici direct si nici prin alti furnizori".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22