SPP nu are activitate secreta si nu asigura protectie sefilor de partide, decide Senatul

Tudor Despina | 18.11.2015

Senatorii au eliminat prevederea potrivit careia Serviciul de Protectie si Paza are o activitate secreta. Totodata, a fost scoasa din proiectul de lege si mentiunea care arata ca de serviciile SPP ar urma sa beneficieze sefii partidelor.

Pe aceeași temă

 

Senatul a adoptat, miercuri, Ordonanta de Urgenta 43/2015 privind unele masuri pentru asigurarea mijloacelor de transport destinate activitatii de curierat a materialelor clasificate. Insa a respins cateva prevederi considerate a fi controversate.

 

Camera superioara a Parlamentului a eliminat in comisiile de specialitate propunerea de modificare in sensul ca “activitatea SPP constituie secret de stat”, raportul comun al comisiilor fiind aprobat in plen cu 98 dintre voturile senatorilor, arata Agerpres.

 

A mai fost modificat si alineatul 4 din articolul 14, in sensul ca Serviciu “poate, cu aprobarea CSAT, asigura protectie unor demnitari si fosti demnitari, altii decat prevazuti la alin. 2, precum si altor persoane, la cererea acestora”.

 

Initiatorul OUG argumenta initiativa legislativa prin necesitatea asigurarii protectiei speciale pentru anumite persoane, aratand ca, desi acestea nu au functii de demnitate publica, “participa la luarea unor decizii de importanta deosebita pentru activitatea statului, stabilesc realizarea unor strategii, directii de actiune, influenteaza adoptarea unor decizii si se deplaseaza in locuri si medii cu un anumit grad de risc”.

 

Legea in cauza are caracter ordinar, Senatul avand calitate de prima Camera sesizata. Proiectul merge la Camera Deputatilor pentru dezbatere, ca for decizional.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22