Sputnik: Avione de tip Su-24 au oprit distrugatorul american USS Ross sa intre in apele teritoriale rusesti

M. B. | 30.05.2015

Pe aceeași temă

Avione rusești de tipul Su-24 au forțat distrugătorul american USS Ross să revină în apele din estul Mării Negre după ce au observat că acesta se îndrepta spre apele teritoriale ale Rusiei, scrie Sputnik, citând o sursă din forțele de securitate ale Crimeei.

 

Nava se îndrepta spre apele teritoriale ale Rusiei după ce a părăsit portul Constanța.

 

Incidentul are loc în aceeași zi în care fostul lider al Georgie Mihail Saakashvili a fost numit guvernator al regiunii ucrainene  Odesa, de la Marea Neagră.

 

"Echipajul acestei nave a acţionat în mod provocator şi agresiv, declanşând alarma în rândul operatorilor de la staţiile de monitorizare şi navelor din cadrul Flotei de Marea Neagră care efectuează misiuni în zonă. Lansarea avioanelor de atac de tip Su-24 a demonstrat hotărârea fermă de a opri încălcările frontierelor şi de a apăra interesul ţării", a declarat sursa citată de Sputnik.

 

Flota rusă de la Marea Neagra monitorizează continuu apele teritoriale și sunt pregătite să blocheze orice violare a acestora, scrie Sputnik.

 

"Se pare că americanii nu au uitat incidentul din aprilie 2014, în care un (avion de tip) Su-24 a blocat practic toate echipamentele de la bordul distrugătorului USS Donald Cook, cu elemente de sistem antirachetă", a adăugat aceeaşi sursă.

 

Reamintim că distrugătorul american Ross și 12 nave românești au participat săptămâna trecută la Exerciţiul „Trident Poseidon 2015” în care s-au desfășurat misiuni specifice luptei pentru apărarea comunicațiilor maritime.

 

CITIȚI ȘITrident Poseidon 2015. Exercitii militare de amploare in Marea Neagra

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22