SRI nu a primit nicio sesizare oficială din partea lui Dragnea privind o presupusă ameninţare

Dora Vulcan | 22.08.2018

Serviciul Român de Informaţii (SRI) nu a primit nicio sesizare oficială din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în legătură cu o presupusă ameninţare la integritatea sa fizică, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ovidiu Marincea.

Pe aceeași temă

 

 

 Acesta a precizat că SRI nu are atribuţii legale privind paza şi protecţia demnitarilor români.

 

Întrebat dacă totuşi Serviciul a descoperit un astfel de pericol şi a informat instituţiile abilitate, Marincea a afirmat că SRI nu are atribuţii în acest domeniu. "Dar dacă aflăm informaţii care intră în atribuţiile altei instituţii suntem obligaţi să le punem de îndată la dispoziţia lor. Nu este cazul aici", a adăugat oficialul SRI, citat de Agerpres.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi seara, la Antena 3, că anul trecut ar fi avut loc asupra sa o tentativă de asasinat.

 

Întrebat la Antena 3 dacă se doreşte ca el să fie omorât, dacă este ameninţat cu moartea şi dacă are informaţii că s-ar pune la cale asasinarea sa, Dragnea a declarat: "Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. (...) Au venit patru străini în România, au fost cazaţi la Athenee Palace, din ceea ce mi s-a spus, şi au stat trei săptămâni aici. Mă rog, am scăpat, dar asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau o să-mi iau pază".

 

Totodată, chestionat dacă persoanele respective au ajuns în preajma sa, Dragnea a răspuns că da.

 

El a precizat că s-au făcut cercetări cu privire la această tentativă. "Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu ştiu", a mai spus Dragnea, fiind întrebat dacă există un dosar în legătură cu acest caz.

 

Liviu Dragnea a mai susţinut că cei patru străini au fost plătiţi de "un om foarte celebru în lume".

 

Chestionat dacă se gândeşte la omul de afaceri George Soros, Dragnea a răspuns: "Nu, nu mă gândesc la el, el se gândeşte la mine. Nu mă gândesc eu la el. (...) Dar nu ştiu dacă aici era asta".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22