SRI: Romanca retinuta in Italia pentru ca ar fi membra a gruparii Stat Islamic era in atentia Serviciului Roman de Informatii inca din 2014

Fara Autor | 20.08.2015

Pe aceeași temă

Românca reținută în Italia pentru că ar fi avut legături cu adepți ai organizației teroriste Stat Islamic, se afla în atenția Serviciului Român de Informații încă de la începutul lui 2014 și a fost expulzată, a declarat joi purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, la B1 TV.

 

"A intrat în atenția SRI la începutul anului 2014, ca urmare a activităților de propagandă islamistă, cu conținut extremist derulate de aceasta în mediul virtual atât timp cât s-a aflat în România", a afirmat Sava într-o intervenție la B1 TV.

 

El a explicat că SRI a adoptat măsuri corespunzătoare de monitorizare a acesteia și că a semnalat cazul Serviciului partener italian în iulie 2014.

 

"La nivel european există un trend care s-a intensificat în ultima perioadă. Având în vedere responsabilitățile legale ce revin SRI ca autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, avem în atenție monitorizarea persoanelor preocupate de astfel de acțiuni, inclusiv a celor care intenționează să se deplaseze în aceste zone cunoscute unde își desfășoară activitatea organizațiile teroriste", a adăugat Sorin Sava.

 

Întrebat dacă există la acest moment un pericol la adresa României cu privire la activitatea unor astfel de persoane, purtătorul de cuvânt al SRI a menționat: "Am fi naivi să credem că un pericol nu există. Dar, așa cum relevă nivelul de alertă teroristă în România, acesta este destul de scăzut și avem în atenție toate măsurile care se impun pentru prevenirea riscului terorist la adresa securității naționale".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22