SRI stia ca Alina Bica este corupta INAINTE de a fi numita sefa DIICOT. Traian Basescu NU A FOST INFORMAT

Fara Autor | 10.02.2015

Pe aceeași temă

Senatorul PSD Daniel Savu, fost ofiter SRI, a declarat, luni seara, la Antena 3, ca generalul Florian Coldea a dezvaluit in timpul audierilor de la Comisia parlamentara de control ca SRI stia de mafia in care intrase Alina Bica in momentul in care a fost numita la sefia DIICOT.  Cu toate acestea, SRI nu l-a informat pe presedintele Traian Basescu despre acesta lucru, a mai spus Savu.

Explicatia oferita de Coldea la audieri in legatura cu faptul ca presedintele nu a fost informat ca urma sa numeasca intr-o functie de o asemenea importanta un corupt este ca aceasta “nu era beneficiarul informatiei”. In plus, Basescu nu a cerut SRI innformatii despre Alina Bica. “Daca cerea, primea”, a precizat Savu.

El a mai spus ca beneficiarul informatiei era DNA-ul. O alta explicatie pentru care SRI a permis ca Alina Bica sa ajunga sefa DIICOT, cu toate ca era corupta, este ca se urmarea stringerea in continuare de noi probe, astfel incit dosarul sa fie “beton”.

Interesant este ca Elena Udrea a dezvaluit in interviul acordat HotNews ca aflase ca Alina Bica avea doua mandate de interceptare, solicitate de DNA si aprobate de judecator. Aceste mandate, a spus Udrea, au fost date “imediat dupa ce a fost numita la DIICOT sau chiar inainte”.

Bica a ajuns sefa DIICOT in primavara lui 2013 in urma unei intelegeri intre Traian Basescu si Victor Ponta.

Udrea a declarat in acelasi interviu ca ea a fost cea care s-a dus la Victor Ponta pentru a-l convinge s-o accepte pe Luara Codruta Kovesi, ca procuror geneal al DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22