SS cere Curții Supreme redeschiderea unui dosar care-l vizează pe judecătorul Mateescu, membru CSM

Redactia | 29.05.2019

Secția specială de investigare a magistraților cere judecătorilor Curții Supreme să redeschidă o anchetă din 2018 în care este vizat, printre alții, și judecătorul Bogdan Mateescu, membru CSM.

Pe aceeași temă

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) cere judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție să confirme ordonanța prin care procurorii SIIJ au redeschis un dosar penal din 2017 care îi vizează, printre alții, pe judecătorul Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii și pe tatăl acestuia, scrie sursa zilei.

Înalta Curte de Casație și Justiție a fixat termen pentru soluționarea confirmării redeschiderii cerută de SIIJ pe 6 iunie.

Printre intimați vizați în dosar, potrivit datelor de pe site-ul instanței, se regăsește și Marin Adrănel Cotescu.

Acesta a fost ales senator PNL de Rm. Vâlcea în 2012 când PNL a candidat alături de PSD în alianța USL.

Tot din Râmnicu Vâlcea este și judecătorul Mateescu, el fiind fost președinte al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea iar tatăl judecătorului, Mihai Mateescu este primar al localității Băile Govora din același județ.

Judecătorul Mateescu este unul dintre cei mai acerbi critici ai activității secției speciale, înființate de coaliția PSD-ALDE-UDMR odată cu modificarea legilor justiției, despre care a spus că reprezintă un instrument de timorare a magistraților în tentativa puterii de subordonare politică a lor.

La aflarea veștii, judecătorul a spus că-și menține solicitarea de desființare a secției speciale, pe care a cerut-o în nenumărate rânduri și a amintit că DNA a dispus clasarea cazului, întemeiată pe prevederea din Codul de procedură penală care stabilește că fapta cercetată nu există.

El a spus despre solicitarea SS că este ”suprinzătoare și îngrijorătoare.”

”Rămân adeptul desființării SIIJ, nu interferez în niciun mod cu parcursul procesului, aștept hotărârea ICCJ pe care o voi respecta în orice condiții”, a declarat judecătorul Bogdan Mateescu pentru sursazilei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22