Stan de la IJ, candidat la șefia secției de anchetare a magistraților: activitatea DNA, exagerată

Redactia | 10.12.2018

"S-a pus un accent exagerat pe lupta anticoruptie", scrie Gheorghe Stan, unul din candidații la șefia secției de anchetare a magistraților în dosarul de candidatură.

Pe aceeași temă

Florena Esther Sterschi și Gheorghe Stan sunt primii doi candidați la șefia secției de anchetare a magistraților, înființată de guvern prin Ordonanță de Urgență.

"S-a pus un accent exagerat pe lupta anticoruptie", "independenta procurorilor trebuie inteleasa prin raportare la principiul controlului ierarhic" sau "au fost abuzuri ale procurorilor care au pus presiuni pe magistrati", acestea sunt doar o parte din ideile care apar in proiectul managerial al procurorului Gheorghe Stan, candidat la functia de procuror-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie (SIIJ), scrie Ziare.com.

Gheorghe Stan este inspector șef adjunct la Inspecția Judiciară.

Stan este considerat unul dintre apropiatii procurorului Oana Schmidt Haineala, care conduce Corpul de Control din Ministerului Justitiei, mai scrie sursa citată.

Florena Esther Sterschiconduce in prezent, ca interimar, sectia speciala. Ea a fost numita in aceasta functie la sfarsitul lunii octombrie, de o comisie de concurs din CSM formata din judecatorii Lia Savonea, Nicoleta Tant si Mariana Ghena. Sectia pentru procurori din CSM nu a trimis niciun reprezentant pentru a lua parte la aceasta procedura.

Sterschi a candidat si pentru sefia Directiei de resurse umane a Parchetului General, dar Klaus Iohannis a refuzat numirea, dupa ce procurorul a primit aviz negativ de la CSM.

Gheorghe Stan este in prezent inspector-sef adjunct la Inspectia Judiciara. El a avut doua mandate de adjunct la Inspectia Judiciara, iar de la 1 septembrie ocupa interimar aceasta functie, in baza unei ordonante de urgenta promovata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22