Stat Islamic va suferi o infrangere ireversibila, sustine noul secretar american al Apararii

T.d. | 23.02.2015

Pe aceeași temă

Noul secretar american al Apararii vorbeste despre o “infrangere ireversibila” a gruparii teroriste Stat Islamic (SI). Potrivit lui Ashton Carter, SI ameninta intregul Orient Mijlociu.

La numai câteva zile de la preluarea funcției, șeful Pentagonului a reunit în jur de 20 de generali, ambasadori și responsabili ai serviciilor de informații la baza americană Camp Arifjan din deșertul kuweitian, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Adresându-se trupelor americane înainte de această reuniune, Ashton Carter a dat asigurări că țările din coaliția condusă de SUA sunt pe cale “să respingă foarte abil SI, departe de Kuweit” și de alte state. “Și-i vom administra, fără îndoială, o înfrângere ireversibilă”, a subliniat oficialul american.

Ashton Carter a explicat că a convocat gradați de rang înalt, printre care generalul James Terry, comandantul campaniei împotriva SI, diplomați și membri ai comunității de informații “pentru a discuta campania în toate dimensiunile sale”.

Discuția cu ușile închise ar urma să nu se limiteze numai la Irak și Siria, unde avioanele americane și ale țărilor coaliției lovesc zilnic ținte jihadiste, ci vor include și lupta la nivel regional împotriva SI, a mai spus el.

Reuniunea din Kuweit are loc după mai multe de șase luni de campanie militară aeriană asupra grupării SI, una care a permis trupelor kurde să recucerească pozițiile ocupate de jihadiști în nordul Irakului și orașul sirian Kobane.

Jihadiștii continuă totuși să controleze mari teritorii și par să-și fi extins influența în Libia, unde au executat 21 de bărbați, în principal egipteni, de confesiune coptă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22