Statutul magistraților intră în plenul Camerei luni seara. Iordache, declarație sfidătoare

Dora Vulcan | 11.12.2017

Proiectul de lege PSD-ALDE care modifică statutul judecatorilor si procurorilor, ale carui amendamente au fost votate miercuri pana aproape de ora 23.00 in plenul CamereiCamere Deputatilor, va intra la vot final in plen luni seara, la ora 17.15, dupa ședința solemnă consacrată Regelui Mihai.

Pe aceeași temă

 

 

 Pe langa Statutul magistratilor va fi votat si proiectul de lege care modifica Legea ANI, initiat de deputatul PSD Florin Iordache, puternic contestat de opozitie dar si de ANI, care de asemenea a fost dezbatut miercuri dar nu a mai apucat sa intre la vot final, transmite Hotnews.ro. Iordache este cel care, întrebat despre poziționarea sa față de protestele de duminică din toată țara a spus cu nonșalanță: ”Nu decidem ședințele după cum se organizează protestatarii”. 

 

De asemenea, este foarte posibil ca se va dezbate si vota si proiectul de hotarare care modifica Regulamentul Camerei Deputatilor, tot al lui Iordache.

 

Sedinta de vot final pentru aceste legi nu s-a mai putut tine miercuri noapte imediat dupa ce s-a finalizat "ultramaratonul" de vot pe amendamente intrucat nu erau suficienti deputati in sala pentru a se respecta cvorumul legal.

 

Pe de alta parte, o sedinte de plen cu o ordine de zi separata este programata oficial si pentru marti. Amintim ca luni la pranz comisia speciala pentru legile justitiei a finalizat si proiectul de modificare a Legii 304, astfel ca este posibil ca acesta sa fie votat marti.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22