Stelian Tanase, seful TVR: Guvernul e responsabil de situatia actuala. Blocarea conturilor TVR de catre ANAF este revansa lui Ponta

T.d. | 22.07.2015

Pe aceeași temă

Stelian Tanase nu demisioneaza de la conducerea TVR. Presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a punctat faptul ca Guvernul se face responsabil de situatia institutiei, iar blocarea conturilor de catre ANAF ar fi “o revansa” pe care Victor Ponta ar fi luat-o, potrivit Mediafax.

Dupa ce luni ANAF a blocat conturile operationale ale TVR, ca urmare a datoriilor acumulate la bugetul de stat, incepand din 2005, Stelian Tanase sustine ca vina pentru situatia creata apartine Executivului condus de Victor Ponta, alaturi de Guvernele anterioare.

“Guvernul este vinovat de aceasta situatie. Si mai multe guverne la rand, nu numai Guvernul Ponta. In zece ani s-au luat numai masuri impotriva televiziunii, care au ruinat televiziunea”, a spus Tanase, potrivit sursei citate.

Presedintele-director general al SRTv a criticat ultimele declaratii ale premierului, potrivit carora nu se poate face nimic in cazul TVR, deoarece Memorandumul din 2012 nu ar fi fost respectat, Televiziunea Publica nereusind sa plateasca datoriile, asa cum se angajase.

Deci Guvernul, nu Ponta, Guvernul Ponta nu a respectat Memorandumul pe care l-a semnat. (…) El stie ceva, dar nu stie corect”, a mai aratat Stelian Tanase.

In ce priveste decizia de blocare a conturilor TVR de catre ANAF, Tanase a vorbit despre o actiune a premierului Ponta indreptata impotriva sa.

Da. (Victor Ponta – n.r) a vrut sa-si ia o revansa. Mi-a aratat pisica”, a mai spus el.
 

Noi reduceri de cheltuieli

Ieri, Televiziunea Publica a luat noi masuri de taiere a cheltuielilor, in conditiile datoriilor semnificative pe care le are. Consiliul de Administratie al TVR a decis inchiderea postului TVR News si comasarea Directiei Stiri cu Departamentul Emisiuni si Stiri Sportive.

Potrivit unui comunicat al TVR, inchiderea TVR News a fost decisa de la 1 august, iar continutul media va fi preluat de celelalte canale ale Televiziunii Publice.

De altfel, Consiliul de Administratie al TVR a mai decis comasarea Directiei Stiri cu Departamentul Emisiuni si Stiri Sportive, pentru reducerea posturilor de conducere. Masurile au fost decise dupa ce ANAF a blocat, luni, conturile TVR.

“Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a blocat luni, 20 iulie a.c., conturile operationale ale Televiziunii Romane, din cauza datoriilor acumulate - incepand din anul 2005 - catre bugetul de stat. In acest moment, datoria fiscala se ridica la aproximativ 457 de milioane de lei”, se arata in comunicatul TVR.

Stelian Tanase a declarat la RFI ca deciziile luate fac parte din incercarea de simplificare a structurii Televiziunii Publice. El a dat asigurari ca salariile angajatilor vor fi platite integral.
 

ANAF blocheaza conturile SRTv

Luni, ANAF a blocat conturile Societatii Romane de Televiziune, din cauza datoriilor pe care TVR le are la bugetul de stat.

Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului le-a solicitat premierului Victor Ponta si ministrului de finante, Orlando Teodorovici sa blocheze toate conturile TVR: 

"Va solicit sa blocati toate conturile bancare ale Televiziunii Romane, ca si continuare a actiunii de blocare a conturilor operate la Banca Romana pentru Dezvoltare - BRD, de catre Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala - ANAF", scrie Jucan intr-o scrisoare deschisa trimisa premierului Victor Ponta si ministrului de finante, Orlando Teodorovici.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22