Stelian Tanase (SRTv): Mentin cererea catre SRI privind retragerea agentilor acoperiti din TVR. Astept sa fiu sunat de Eduard Hellvig

T.d. | 06.04.2015

Pe aceeași temă

Presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a declarat luni ca asteapta sa fie sunat de directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), Eduard Hellvig, pentru discutii privind retragerea agentilor acoperiti din Televiziunea Publica.

Stelian Tanase a subliniat ca isi mentine cererea catre SRI in acest sens, potrivit Gandul.

In ianuarie, presedintele-director general al SRTv a solicitat, printr-o scrisoare adresata directorului interimar al SRI de la acel moment – Florian Coldea -, sa se dispuna retragerea ofiterilor acoperiti din TVR.

Ulterior, in 10 februarie, Tanase a declarat in fata deputatilor din Comisia pentru cultura ca ii va scrie din nou directorului interimar al SRI, generalul Coldea, pentru a-i cere acelasi lucru.

Stelian Tanase a revenit, luni, asupra subiectului. Intrebat intr-o conferinta de presa daca a primit vreun raspuns de la SRI, seful SRTv a raspuns negativ.

N-am avut o intalnire si o doresc, pentru ca acolo au fost niste schimbari, la varful SRI, care au schimbat putin datele problemei”, a spus Tanase.
 

Stelian Tanase insista

El a explicat ca reactia a fost la interviul dat de fostul director al SRI, George Maior, in care spunea ca exista agenti acoperiti in presa.

Eu imediat am ripostat”, a continuat Stelian Tanase, “am spus ca sa-i retraga din TVR. Mentin si acum aceasta cerere catre SRI. Pe mine nu ma priveste cine conduce acest serviciu, ci institutia si atitudinea. Si am primit un raspuns care nu raspundea la obiect, adica imi dadea o stenograma a acelui interviu. Ce a spus domnul Maior”.

Seful SRTv a punctat ca va insista pe acest subiect.

Am dat un telefon la SRI pentru a avea o discutie cu domnul Hellvig, pe care, de altfel, in cunosc. Si de la cabinet mi s-a spus ca o sa fim sunati”, spune Tanase, aratand ca au trecut doua saptamani de la acel moment si nu a fost sunat.

Insist si acum, agentii serviciilor secrete trebuie retrasi din TVR”, a incheiat Stelian Tanase.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22