Stelian Tanse, apel catre SRI: Retrageti agentii sub acoperire din TVR

A. C | 28.01.2015

Pe aceeași temă

Stelian Tănase, președintele-director general al Televiziunii Române,  a cerut astăzi, într-o scrisoare deschisă, Serviciului Român de Informații să retragă ofițerii sub acoperire din cadrul TVR, arată Hotnews. Apelul vine la o zi după ce mai multe ONG-uri au cerut public Parlamentului să introducă în legile siguranței naționale o interdicție a recrutării de colaboratori sau agenți de informații în cadrul media, precum și ca SRI să lase la vatră ofițerii acoperiți din presă.

 

Președintele-director general al TVR, Stelian Tănase îi cere într-o scrisoare deschisă directorului interimar al SRI, Florian Coldea, să retragă agenții sub acoperire din cadrul Televiziunii Române.Domnul George Maior, în calitate de director general al Serviciului Roman de Informații a declarat că identitatea ofițerilor acoperiți din presă nu va fi aflată niciodată, deoarece "e vorba de ofițeri acoperiți și de secrete de stat. Prin urmare, vă solicit retragerea ofițerilor acoperiți din Televiziunea Română, care trebuie sa funcționeze independent și să ofere cetățenilor informații corecte și echidistante” a precizat Tănase.

 

Acesta nu este primul apel de acest fel formulat de șeful TVR. Pe 23 septembrie 2014, la scurtă vreme după Robert Turcescu a declarat că fost locotenent colonel în servciile secrete, Stelian Tănase le-a cerut membrilor Consiliului de Administrație (CA) al TVR să se retragă, dacă sunt agenți sub acoperire.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22