Stenograme: Andronic, cooptat in grupul lui Remus Truica pentru ca avea ziar si relatii

Iulian Popescu | 12.12.2015

Dan Andronic a fost atras de Remus Truică în grupul infracţional care s-a ocupat de retrocedările către Paul de România, cu scopul de a-l convinge pe Paul Lambrino că este nevoie de acțiuni complicate pentru recuperarea bunurilor revendicate, potrivit procurorilor.

Pe aceeași temă

 

Andronic a fost cooptat în 2007 pentru a justifica un procent mai mare din bunurile recuperate – grupul a pretins că este nevoie de presiuni exercitate prin mass-media şi de relaţiile la nivel înalt pe care le aveaacționarul de la Evenimentul zilei și Capital.

 

"Pentru că imaginea publică contează foarte mult pentru prinţ, membrii grupului, în special inculpatul Remus Truică, intuind o cale pentru a obţine mai mult de la inculpatul Paul Al României, în anul 2007 i-a fost prezentat acestuia inculpatul Andronic Dan, ca o persoană influentă în lumea media, dar şi în lumea politică, fiind consultant responsabil de campania electorală a primului ministru. A fost folosit în cadrul grupului pentru a-i da prinţului Paul convingerea că reuşita demersului se va datora şi presiunii media exercitată prin intermediul publicaţiilor coordonate de acesta. De asemenea, a contribuit la întărirea convingerii prinţului Paul în influenţa reală a grupului la nivel politic cel mai înalt în statul român, prietenia lui Andronic cu primul ministru fiind de notorietate", se arată în referatul procurorilor citat de Știri pe Surse.

 

La dosar sunt anexate și stenograme ale discuțiilor purtate de Andronic cu cei implicați în retricedarea fermei regale Băneasa, ce face obiectului acestui dosar DNA.

 

Una dintre discuții a fost purtată între Dan Andronic și prințesa Lia, soția lui Paul de România, în 2011, cei doi discutând atunci despre necesitatea de a găsi "om potrivit" pentru a avea succes în demersurile de recuperare a bunurilor revendicate.

 

Stenograma publicată de Știri pe Surse:

 

"doamnă: Bună dimineaţa! Bine. Deoarece timpul trece repede, am avea vreo posibilitate ca azi să-ţi dau originalele şi să vorbim despre... sau tu ştii cel mai bine ce să faci pentru a găsi pe cineva despre care a zis partenerul că avem nevoie imediat.

Andronic: Azi... de la 12,00 am o mulţime de întâlniri, dar... i le poţi da lui Marius... Marius...

doamnă: Este atât de important! Este atât să important să ajungem la omul potrivit şi să...

Andronic: Să-mi trimiţi lucrurile...

doamnă: Prefer să ţi le dau ţie, personal. Acestea sunt originale. Ai vrut să vezi originalele şi atunci ţi le dau.

Andronic: Da... Ok.

doamnă: Şi vreau să ştiu că începi să te ocupi să îl găseşti pe acest tip şi noi putem să ajutăm ca să-l pregătim!

Andronic: Ok, dar nu pot să-ţi dau răspunsul azi în legătură cu toate aspectele. Mai întâi, trebuie să văd şi apoi să încerc să găsesc tipul".

 

Tot în anul 2011, anchetatorii au interceptat un mesaj transmis lui Dan Andronic de prinţul Paul: "Am vorbit cu Robert. Va avea loc o întâlnire cu partenerul mâine. Poţi să vii sau pot să te văd înainte să plecăm".

 

Procurorii DNA au dispus vineri reţinerea prinţului Paul şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole din România, Gheorghe Sin, în dosarul privind retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22