Stenograme: Cum se bucură inculpații din dosarul CNAS că PSD-ul îi scapă de pușcărie

Redactia | 16.07.2018

„Dragnea dă legea cu PSD-u’ să cadă grupul infracțional pentru că ăia de la Casa de Asigurări erau ai lui...” se arată într-o stenogramă a unei interceptări din dosarul „Fraudelor de la CNAS” cu decontările fictive de servicii medicale la domiciliu: „Nu se face nicio pușcărie”, trage concluzia o inculpată.

Pe aceeași temă

 

 

Dosarul care a fost înaintat Curții de Apel București numără 2.000 de file și 3.000 de volume, în care sunt consemnate și declarațiile a 1.500 de martori, prejudiciul fiind estimat la peste 20.000 milioane lei (4,5 milioane euro).

 

Sunt inculpate 59 de persoane, în frunte cu fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Marian Burcea, precum și alții din conducerea CNAS și a Casei de Asigurari de Sanatate București (CNASMB). Acestora li se adaugă 31 de persoane juridice: firme și asociații.

 

Potrivit Ziare.com, pe 25 aprilie 2018, unul dintre martorii din dosar, asistent medical la un azil de batrani, a facut un denunt la DNA in care a aratat ca a fost contactat de Iuliana Gheorghe - administratoarea azilului de batrani, care a venit insotita de una dintre martorele din dosar, Elena-Raluca Gheorghe. Discutiile vizeaza in principal modificarea infractiunii de Grup Infracțional Organizat (GIO), care se facea in Parlament. Intr-o alta interceptare, sunt analizate modificarile la institutia denuntatorului.

 

Iuliana Gheorghe explica martorei ca urmau modificari legislative care vor conduce la inlaturarea acuzatiilor penale, sustinand ca aceste schimbari legislative ar fi determinate, in parte, de influenta pe care Marian Burcea, fostul sef al CNAS, o avea asupra autoritatii legislative.

 

"PSD redefineste grupul infractional! S-a bagat in Parlament acu' două zile si eu sunt cu ochii pe el sa vad daca... PSD redefineste Grupul Infractional Organizat. In proiectul de modificare a codurilor trebuie sa nu fie ocazional si pentru o comitere imediata. Ce inseamna? Ca PSD redefineste grupu'... aa... proiecte depuse miercuri in Parlament. Astfel, este nevoie ca fiecare membru sa aiba un rol prestabilit, iar grupul sa nu fie ocazionat pentru o comitere imediata. Si zice aicea, mai pe romaneste. Stai sa va citesc, pe romaneste! Ce inseamna asta? Ocazional? Deci... Ralu! O dată nu se pune!";

 

"Si grupul... de ce a dat PSD-u legea asta? Pentru ca presedintele Casei de Asigurari, ala mare, Burcea, l-a bagat la grup infractional tot din luna noiembrie si a zis toti cei din luna noiembrie care sunt bagati la grup infractional... se modifica Codul".

 

Pe 3 mai 2018, asistenta s-a intalnit din nou cu Iuliana Gheorghe, care o sfatuieste sa nu dea declaratii de recunoastere, deoarece procesul penal nu va avea consecinte. Motivul: Codul penal urmeaza sa fie modificat.

 

- "E vorba in proces, cat dureaza procesul 3 - 4 ani. Nu se-ntampla nimic acuma. Deci uite, a intrat si... in Parlament s-a aprobat deja: indiferent ce-ar fi, nu se face nicio puscarie. Deci trebuie sa stai fara griji, ca nu se face. Nici libera practica, nici... E acuma focul asta un pic, dar in final, la sfarsit, se rezolva. Trecem prin asta dar nu se va intampla nimic. Daca n-am visat azi-noapte fel de fel de fete, se transformau, se... Zic Doamne, ce-o mai fi si asta?";

 

- "Nu, nu e vorba de tine, e vorba ca ea nu... Pe noi nu ne suspecteaza si nu ne-a facut inculpati decat pe denuntul ei. Da' pe noi n-o sa ne judece pe niciun denunt, pentru c-a intrat legea asta alaltaieri, ti-am spus c-a plecat la Monitorul Oficial. A citit-o si nasa-mea - care lucreaza si ea la Guvernul Romaniei - si a zis Iuli, e decizie data de Inalta Curte de Casatie! Nu poate sa va denunte pe... a... sa te mai denunte, sa te judece, ca... Eu eram pe denuntul ei, facut de mine! ....decat la sa... in termen de 6 luni! Pe voi v-a denuntat dupa 1 an si jumatate! Pe mine. Sau si pe directoarele alelalte. Acuma... nu vezi javra? Nu stie de unde, pe cine sa mai bage ca sa-i mai taie ei din bani".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22