Stenograme din Senat. PSD-ist catre Tariceanu: Sa inchidem subiectul Sova, ne facem de ras

M. B. | 30.05.2015

Pe aceeași temă

Cazul Dan Șova a devenit "o obsesie" ssi pentru presa si pentru opinia publica, de aceea trebuie închis cât mai repede, altfel Senatul se face de râs, a declarat Nicolae Moga (PSD), in ultima sedinta a conducerii Senatului (miercuri, 27 mai 2015), scrie Stiri pe Surse.

 

Subiectul Sova si modul cum ar trebui acesta rezolvat a creat discutii aprinse intre reprezentantii Puterii si cei ai Opozitiei, relatează Stiri pe Surse, care prezinta cateva fragmente din stenograma  sedintei de miercuri.

 

Reamintim că CCR a declarat neconstituțională hotărârea Senatului privind votul dat în cazul cererii DNA de arestare preventivă a lui Dan Șova. Senatorul este urmărit penal în cazul complexurilor energetice Rovinari și Turceni.

 

Indiferent pe ce baricadă se află, senatorii doresc încheierea scandalului, așa cum reiese și din declarația chestorului Nicolae Moga, de la PSD:

"Domnule preşedinte, cazul Şova a devenit o obsesie pentru toată lumea şi pentru presă şi pentru opinia publică. Dacă tot ne lăudăm că suntem Cameră superioară şi vrem să fim respectaţi, noi suntem un birou politic, care conducem această Cameră (...) Acest Birou permanent, eu doresc foarte… şi direct, doresc să fie un birou serios. Haideţi să închidem subiectul. Îi rog pe colegii din opoziţie să gândească bine lucrurile astea şi să închidem subiectul Şova pentru că ne facem de râs. Şi cer, cu toată convingerea, ca ceea ce hotărâm aici şi hotărâm de comun acord sau cu majoritate… pentru că eu l-am ascultat… am ascultat declaraţia preşedintelui Comisiei juridice, în care spune că PSD-ul are majoritatea şi că s-a hotărât prost. Dar am rugămintea ca, aici, când discutăm şi majoritatea hotărăşte, să ieşim cu un singur punct de vedere. Aşa este în politică, aşa e în democraţie, majoritatea hotărăşte. (Discuţii în sală.) Nu, sigur, declaraţiile politice le puteţi face la partid, dacă vreţi. Eu vă cer seriozitate. Dacă cumva greşesc, atunci îmi retrag solicitarea de seriozitate. Haideţi s-o închidem o dată. Săptămâna viitoare să ajungem s-o închidem", a spus Moga, citat de Stiri pe Surse.

 

Cel responsabil de situatia in care se afla Senatul din cauza imunitatii lui sova, Calin Popescu Tariceanu, a incercat sa-i linisteasca pe participantii la sedinta cerandu-le de mai multe ori: "Calmaţi-vă spiritele".

 

Concluzia lui Calin Popescu Tariceanu, pe care o cunoaștem deja, a fost ca senatorii din Comisia juridică sa redacteze până marți un proiect de hotărâre și, în lipsa acestuia, problema să fie tranșată în plen, care va lua o hotărâre ce va fi supusă la vot.

 

"Bun. Acum, stimaţi colegi, haideţi, ca să încheiem discuţia. În primul rând, o să rog colegii de la PNL să remarce că, cu toţii am arătat disponibilitatea să discutăm acest subiect, tocmai ca să nu se creeze posibilitatea unor speculaţii inutile, deplasate, că cineva încearcă să tărăgăneze subiectul. Punctul 2 – Comisia juridică aşa cum a fost sesizată ne-a dat un răspuns. Din păcate, nu a putut să formuleze un punct de vedere cu majoritatea voturilor şi nu putem să constatăm decât că în cadrul Comisiei juridice au fost două puncte de vedere, unul a fost respins şi altul nu a întrunit majoritatea. În atari condiţii, eu vă propun să solicităm Comisiei juridice să întocmească un proiect de hotărâre – atenţie! – pe care trebuie să-l adopte cu majoritatea voturilor, dar bineînţeles că, în final, plenul este suveran în această chestiune. Da?", a încheiat Tăriceanu.

 

CITIȚI ȘI:

C.P. Tariceanu, reactia la decizia Curtii Constitutionale in cazul Dan Sova: Decizia va fi pusa in aplicare

VIDEO Curtea Constitutionala: Hotararea Senatului in cazul Dan Sova este NECONSTITUTIONALA. Zegrean, presedintele CCR: Votul ar trebui reluat

Dosarul lui Dan Sova - Un dosar cu avocati, carbune, management privat la stat si concedieri

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22