Stenograme: Gheorghe Nichita a pus polita locala sa-i spioneze iubita. Edilul va fi cercetat in libertate

M. B. | 02.05.2015

Pe aceeași temă

Gheorghe Nichita, primarul Iașiului, a folosit angajați din Poliția Locală și din alte instituții ale statului pentru a-și supraveghea iubita și pentru a-l amenința pe un barbat care s-a întâlnit cu aceasta la un moment dat, potrivit documentelor aflate în dosarul DNA în care s-a cerut arestarea edilului.

 

Gheorghe Nichita a fost ridicat joi de procurorii anticorupţie de la vila sa din Copou şi adus la Bucureşti pentru audieri. După mai mult de şapte ore de audieri, el a fost reţinut, fiind suspectat de abuz în serviciu. A fost prezentat pentru mandat de arestare, dar Tribunalului Municipiului București a decis că Nichita poate fi cercetat în libertate, sub control judiciar.

 

Adina Samson, şefa unui serviciu din Primăria Iaşi, în vârstă de 33 de ani, cu care Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, este cea care l-ar fi denunţat pe Gheorghe Nichita la DNA, după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească.

 

Potrivit stenogramelor de la dosar, Nichita ar fi folosit angajați ai poliției locale, dar și membri ai clanului Cordunenilor, pentru a-și urmări iubita și pentru a-i amenința pe rivalii primarului.

 

Pe 24 aprilie 2015, potrivit documentelor DNA, Nichita l-a contactat pe Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în Poliţia Locală Iaşi, căruia i-a solicitat ca în zilele următoare să desfăşoare activitate de supraveghere a Adinei Samson (iubita primarului Gheorghe Nichita) şi, în acest sens, să fie sporite efectivele în teren, întrucât aceasta trebuia să întâlnească cu un bărbat care venea în România cu avionul.

 

De asemenea, pentru a afla detalii legate de sosirea persoanei respective Nichita Gheorghe i-a solicitat funcţionarului public să ia legătura cu numitul Ostaficiuc Marius.

 

Avîrvarei a avut apoi următoarea discuţie cu şeful Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu:

 

"AVÎRVAREI ŞTEFAN: Haideţi urgent pân' la primărie.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Eşti nebun.
AVÎRVAREI ŞTEFAN: Ştiu. Îi cunoaşteţi pe Corduneni?
HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Nu.
AVÎRVAREI ŞTEFAN: Cine îi cunoaşte? Georgel îi ştie?
HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da.
AVÎRVAREI ŞTEFAN: Să vină Georgel atunci până aicea."

În data de 25.04.2015, la ora 17:40, Avîrvarei Ştefan a purtat o conversaţie telefonică cu Ovidiu-Nicolae Bejan din care a reieşit că persoanele care au discutat cu individul căruia i s-a solicitat să prăsească Iaşiul sunt membri ai "Cordunenilor".

"AVÎRVAREI ŞTEFAN: Da?
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: Ăia doi care-am fost eu i-au chemat pe ăştia. Şi ăştia au spus aşa...
AVÎRVAREI ŞTEFAN: Ovidiu, da' ăştia doi erau ăia.
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: Nu, nu, nu. Îs alţi doi.
AVÎRVAREI ŞTEFAN: Ovidiu!
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: Îţi spun eu.
AVÎRVAREI ŞTEFAN: Ovidiu, deci dacă vrei să colaborăm, mie-mi spui adevărul.
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: Hai să-ţi spun adevărul. Ăştia-s ăia, da, ăştia-s ăia.
AVÎRVAREI ŞTEFAN: Păi ai văzut? Ăştia-s ăia. Nu-mi spune mie alte lucruri. Dacă vrei hai să vorbim franc şi verde-n faţă ca să nu mai stârnesc alte belele.
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: Da, chestia este că se speria nenea Gigi. Şi am zis că hai să aşa. Şi i-am spus care-s condiţiile. Astea sunt şi astea sunt. Şi acuma a sucit-o ca la puşcărie, m-a prins în...
AVÎRVAREI ŞTEFAN - Da, bine, eu asta am înţeles. Da' te rog nu încerca, nu măcar acuma în al doişpelea ceas nu... spune adevărul".

 

Informații cumpărate de la Corduneni

La ora 21:47:07, Avîrvarei Ştefan şi Bejan Ovidiu-Nicolae au purtat o nouă discuţie telefonică în care au stabilit să se întâlnească în ziua următoare în jurul orelor 16:00 întrucât "Corduneninii" solicitau suma de 3.000 pentru informaţiile suplimentare pe care le deţineau.

"AVÎRVAREI ŞTEFAN: Ovidiu?
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: Bună seara!
AVÎRVAREI ŞTEFAN: Salut!
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: Mâine dacă putem să ne vedem pe la patru. E ok?
AVÎRVAREI ŞTEFAN: În principiu cred că da.
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: Da că ei au zis că mai au informaţii noi şi vor vreo trei mii.
AVÎRVAREI ŞTEFAN: Da, da' vreau să mă văd eu cu ei."

Despre evenimentele petrecute în data de 25.04.2015, Samson Adina Mihaela i-a comunicat şi lui Butnariu Laura în convorbirea telefonică purtate de cele două în data de 26.04.2015, la ora 14:40.

"SAMSON ADINA MIHAELA: Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi că a, la masă eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură.
BUTNARIU LAURA: Nu cred!!!".

În plus, Liviu Hliboceanu, în data de 26.04.2015, s-a întâlnit de două ori cu Junică Gheorghe Gelu, apropiat al familiei Cordunenilor, după fiecare dintre întâlniri acesta aducând la cunoştinţa edilului Nichita Gheorghe rezultatul discuţiilor purtate, mai arată procurorii.

 

Primarul Gheorghe Nichita a mai apelat la angajaţii Poliţiei Locale şi pentru a urmări alte persoane, printre care un cetăţean britanic.

În data de 15.03.2015, Nichita îi solicită lui Avîrvarei efectuarea unor verificări în Cluj - Napoca pentru obţinerea de date şi informaţii despre Robert Wolsey.

"NICHITA GHEORGHE: Ştefane, băieţii ăia ai noştri nu pot să vadă la Cluj despre el toate amănuntele, toate datele?
AVÎRVAREI ŞTEFAN: Păi da nu ştiu, ce să mai... să-i trimit până acolo?
NICHITA GHEORGHE: Da, adică mă interesează toată viaţa lui.
AVÎRVAREI ŞTEFAN: Aha.
NICHITA GHEORGHE: Cu cine este...
AVÎRVAREI ŞTEFAN: Haideţi c-am să încerc.
NICHITA GHEORGHE: E însurat, nu-i însurat, are soţie aici, nu are aici, are la Londra, unde-o are..."

 

Conform celor dispuse de Nichita Gheorghe, începând cu data de 17.03.2015, Dumitraşcu Ionuţ, angajat al S.C. SALUBRIS S.A. s-a deplasat la Cluj Napoca, unde l-a contactat pe Robert Wolsey, sub pretextul derulării unor afaceri, încercând în acest mod să obţină detalii despre el. Datele obţinute au fost transmise către Nichita, care i-a comunicat angajatului S.C. SALUBRIS S.A. totodată ce atitudine să adopte în întâlnirile cu cetăţeanul englez.

De asemenea, cardul lui Dumitraşcu Ionuţ a fost alimentat în două rânduri cu sume de aproximativ 1.000 lei, la instigarea primarului, potrivit procurorilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22