Stenograme în dosarul Voicu-Păun: “Avem ceva de ascuns? Când ies, bag cuțitul în procuror”

Tudor Despina | 15.02.2016

Noi stenograme din interceptările discuțiilor dintre deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun aduc în prim-plan detalii din dosar.

Pe aceeași temă

 

Stenogramele apar în referatul trimis de DNA la Camera Deputaților, dosar pe baza căruia deputații juriști au avizat, luni, reținerea și arestarea celor doi deputați. În referatul citat de Digi 24, procurorii anticorupție arată că a existat o întâlnire între Nicolae Păun și fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici. Mădălin Voicu a recunoscut că a vorbit la telefon cu Teodorovici pentru a-l ruga să-l primească în birou pe Păun.

 

Anchetatorii mai punctează și că Nicolae Păun, deputat ales în Parlament ca reprezentant al minorității rome, avea o atitudine disprețuitoare chiar față de cei pe care trebuia să îi reprezinte în Legislativ. DNA mai susține în referat că Mădălin Voicu îi cerea lui Păun să-i facă plata în avans. Acest lucru, spun procurorii, e dovada că Partida Romilor îl plătea pe Voicu pentru intervențiile pe care le făcea.

 

La finalul săptămânii trecute, alte stenograme din dosar îl arătau pe Nicolae Păun cum amenința procurorii. E vorba despre o convorbire telefonică din toamna lui 2015, după ce Păun a aflat că e anchetat pentru corupție:

 

(...) Voicu: Bine, bai, dar ce avem noi de ascuns? Am facut ceva?Paun: Nu avem nimic de ascuns... (foloseste cuvinte obscene). Auzi, mai? Fac cativa ani de viata, de parnaie, da' sa moara copiii mei, cand ies afara, daca nu dau doua cutite in gat la procurori si ma p.. pe ei.

(...)

Paun: Ba, auzi? Tu n-ai trait in anii '60, Mada, cum esti acum. Cand ti-am spus eu din primavara: ma, vezi ca astia sunt pe noi.Voicu: Bine, ba, si ce sa ne faca? Eu nu am afaceri, n-am combinatii, n-am smecherii.Paun: Pai, pe tine nu, dar pe mine ma face!Voicu: N-am nici cont in banca, n-am carnet de conducere”.

 

Deputatii din Comisia juridica au dat astazi aviz favorabil cererii DNA de retinere si arestare a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun. Avizul Comisiei este consultativ, plenul va avea ultimul cuvant.

 

In privinta cererii DNA legata de deputatul Nicolae Paun au fost 13 voturi "pentru", 2 impotriva si trei abtineri, atat in cazul retinerii cat si al arestarii.

 

In cazul lui Madalin Voicu in schimb, cererea de retinere a fost incuviintata cu un singur vor diferenta, existand 10 voturi "pentru" si 9 "impotriva" in privinta retinerii. In cazul cererii de arestare preventiva au existat 10 voturi "pentru" si opt "impotriva". In aceste conditii, exista sanse ca in cazul votului in plen sa apara surprize in privinta aprobarii cererii DNA in cazul lui Madalin Voicu.

 

***

 

Mădălin Voicu și Nicolae Păun sunt propuși pentru mandate de reținere și arestare de către DNA într-un dosar care vizează Partida Romilor, acuzați fiind de spălare de bani, deturnare de fonduri, trafic de influență, toate în formă continuată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22