Steriu l-ar sustine pe Ciolos inca un mandat.Basescu spune ca el ar fi cel mai potrivit premier

Dora Vulcan | 20.07.2016

Congresul extraordinar - la care au participat atat membrii PMP, cat si cei ai UNPR - a aprobat in unanimitate, miercuri, fuziunea celor doua formatiuni politice. Steriu vorbeste de sustinerea lui Ciolos inca un mandat daca ideile "converg". Intrebat despre declaratia lui Steriu, Basescu spune ca el are cel mai bun "profil de premier".

Pe aceeași temă

 

 

 

"Sa dam un vot reunit pentru validarea protocolului de fuziune prin absorbtie. Nimeni impotriva? Unanimitate. Fuzinea este aprobata", a spus Traian Basescu in cadrul Congresului, citat de ziare.com.

 

La Congresul extraordinar al PMP au participat peste 2.230 de delegati din toata tara, care au votat in unanimitate fuziunea celor doua partide. UNPR a disparut si din acest moment exista doar Partidul Miscarea Populara.  Noul partid se va numi Partidul Miscarea Populara, va fi condus de Traian Basescu si va pastra semnele electorale si imnul PMP. Astfel, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) dispare miercuri definitiv de pe scena politica, dupa sase ani de existenta.

 

 

 Valeriu Steriu: PMP l-ar putea susţine pe Cioloş pentru un nou mandat dacă ideile converg. Basescu se propune pe el

 

 

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat, miercuri, citat de Mediafax, că PMP l-ar putea susţine pe Dacian Cioloş pentru Guvernul care se va constitui după alegerile parlamentare, dacă "ideile converg", afirmând că vor decide după alegeri dacă intră la guvernare.

 

 

"Dacă ideile converg, cele care vor izvorî din programul de guvernare pe care îl vom scrie în această vară şi dacă se vor putea asocia în aceeaşi gândire sunt foarte multe posibilităţi ca să existe şi această variantă. Dar, în primul rând, scopul acestui partid care rezultă din această fuziune este de a construi un partid care în următorii patru ani să ducă la 20-30%, în primă formă să intrăm în Parlament cu 15%. Din acel momennt vedem dacă ne propunem şi noi să intrăm la Guvernare. Deocamdată construcţia acestui partid este prioritară", a declarat preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, întrebat dacă îl susţine pe Dacian Cioloş pentru Guvernul din toamnă.

 

Valeriu Steriu a mai afirmat că viitorul Guvern are nevoie de o susţinere politică, precizând că "va fi cu siguranţă un Guvern politic".

 

Intrebat cum comenteaza declaratia lui Steriu, Basescu a spus ca personal considera ca detine cel mai bun "profil de premier".

 

 

Basescu a anuntat ca PMP va avea un grup parlamentar in Camera Deputatilor

 

Fostul presedinte a tinut sa atraga atentia asupra prezentei pe scena a lui Cristian Diaconescu, cel care a participat la fondarea ambelor partide care s-au contopit astazi. A fost fondatorul UNPR alaturi Oprea si primul presedinte de onoare al uniunii, iar in 2014, dupa doi ani in functia de consilier prezidential al lui Traian Basescu, a fost unul dintre initiatorii Fundatiei Miscarea Populara.

 

La congres a participat si Robert Turcescu, fostul candidat la Primaria Capitalei. 

 

Basecu a enumerata cateva dintre prioritatile PMP-ului - sistemul de sanatate, educatia, incurajarea mamelor "sa nasca" si, in aplauzele salii, unirea cu Republica Moldova. "Sunt convins ca este un obiectiv pe care si cei veniti din UNPR si-l asuma cu convingerea ca este posibil" a spus el.

 

In inchieiere, inainte sa aplaude si sa cante "Iarba verde de acasa", Basescu si-a invitat colegii la "Pavilionul H, in Herastrau". 

 

 

Fuziunea dintre PMP şi UNPR a fost adoptată în unanimitate de cei 2000 de participanţi reuniţi la Congresul extraordinar al PMP. Votul comun a fost întârziat de Valeriu Steriu, pe care Traian Băsescu l-a chemat în repetate rânduri de la microfon, însă, liderul UNPR a fost reţiunut pentru a oferi un interviu. În aşteptarea lui Valeriu Steriu, Traian Băsescu a prezentat  rezultatele obţinute la alegerile locale de cele două formaţiuni.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22