Stolojan: PNL să organizeze cât mai repede alegeri interne, a întârziat prea mult

E.b. | 17.02.2017

PNL a întârziat destul de mult organizarea alegerilor interne de jos în sus, spune la RFI europarlamentarul liberal Theodor Stolojan. El mai crede că Statutul PNL trebuie modificat, pentru că partidul are un număr “extrem de mare” de prim-vicepreşedinţi şi vicepreşedinţi.

Pe aceeași temă

 
 

 

În opinia lui Theodor Stolojan, PNL “a întârziat deja destul de mult, trebuie să dea drumul neîntârziat la aceste alegeri, pentru că în fiecare organizaţie în loc să se concentreze pe Opoziţie, se concentrează pe cine este cine în organizaţie. Deci prima şi prima cea mai urgentă măsură pe care trebuie s-o ia PNL-ul este să dea drumul cât mai rapid la alegeri în interiorul partidului, începând de jos în sus, după care, sigur, cu toată puterea de foc, în Opoziţie”, a declarat  Theodor Stolojan la RFI.

 

Europarlamentarul PNL spune că pentru a recăpăta încrederea electoratului, “sunt mai multe acţiuni care trebuie făcute. În primul rând, alegerile începute de jos în sus. În al doilea rând, partidul trebuie să-şi revadă puţin Statutul, pentru că este la ora actuală o decapitalizare a funcţiilor politice, prin numărul extrem de mare de prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi şi aşa mai departe. În mod normal, partidul trebuie să aibă în minte foarte limpede că un vicepreşedinte trebuie să răspundă de o direcţie strategică a partidului, altfel, orice funcţie din asta multiplicată la nesfârşit nu este eficientă. Pe urmă, evident, partidul trebuie să-şi dezvolte în continuare capacitatea de a elabora idei noi, programe economice, sociale. Şi sigur, foarte multă muncă la nivelul satelor, comunelor, oraşelor, pentru că este în Opoziţie şi din păcate, într-o Opoziţie cu o slabă prezenţă în Parlament”.

 

Theodor Stolojan apreciază că “e nevoie de alegeri care să închidă odată această problemă, cine e cine în organizaţiile partidului şi persoana care doreşte să devină preşedintele partidului trebuie să ştie un singur lucru, că urmează patru ani de Opoziţie şi de muncă foarte grea. Când un partid este la guvernare, poţi duce în spate şi trântori, când eşti în Opoziţie, trebuie să ai oameni care nu sunt paraleli cu munca, în funcţiile de conducere din partid”.

 

Conventia Naţională a PNL, în care se va alege conducerea naţională a partidului, va avea loc pe 17 iunie, a anunţat vineri senatorul Cristian Chirteş, membru în comisia de organizare a convenţiei.

 

"Ieri a avut loc prima întâlnire a comisiei de organizare a Convenţiei PNL, unde s-a stabilit ca termen dată de 17 iunie pentru organizarea Convenţiei Naţionale în care va fi aleasa nouă conducere a PNL. Comisia de organizare este formată din nouă membri, printre care mă regăsesc şi eu, şi a stabilit că săptămâna viitoare vor avea loc Biroul Politic Naţional şi Consiliul Naţional Extraordinar, în care vom propune calendarul alegerilor" a declarat Chirteţ într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, potrivit Agerpres.

 

"S-a constituit inclusiv comisia de modificare a statutului, în care anumite propuneri de modificare care vin de la filiale să fie supuse aprobării Consiliului Naţional. Iată că PNL a intrat în linie dreaptă în procedura de alegeri, de jos până sus. Alegerile se vor face de la organizaţiile locale, orăşeneşti, iar în dată de 2 mai, cel mai târziu, toate judeţele vor trebuie să aibă alegerile facute" a mai arătat Chirteş. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22