Stoltenberg: Acordul dintre Grecia si creditori este important si pentru NATO. Sunt convins ca Atena va continua sa investeasca in aparare

M. B. | 13.07.2015

Pe aceeași temă

Acordul la care Grecia și liderii din zona euro au ajuns luni dimineața este important pentru securitatea statului elen, dar și a aliaților săi din NATO, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, care s-a declarat convins că Atena va continua să investească în apărare.

 

“Salut acest acord deoarece cred că este important pentru economia elenă, dar și pentru întreaga Europă și pentru NATO”, a declarat Stoltenberg, aflat în vizită la Ljubljana, citat de AFP și preluat de Agerpres.

 

“Stabilitatea, prosperitatea economică sunt importante din mai multe motive, începând cu securitatea tuturor țărilor noastre”, a mai spus șeful NATO.

 

Stoltenberg s-a declarat convins că, în pofida austerității dure și tăierilor bugetare asumate în fața creditorilor, Atena va continua să investească în apărare.

 

“Grecia este un aliat foarte implicat, care de-a lungul mai multor ani a consacrat apărării peste 2% din Produsul Intern Brut și sunt cât se poate de sigur că va rămâne un aliat foarte implicat” în cadrul NATO, adeclarat Stoltenberg.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22