Stoltenberg, avertisment pentru România, la întâlnirea cu Dăncilă: Lumea e tot mai periculoasă

Redactia | 23.01.2019

Dăncilă a avut, la Bruxelles, o întrevedere cu secretarul general al NATO și au discutat despre subiectele aflate pe agenda NATO și despre contribuția României la implementarea politicilor forțelor aliate

Pe aceeași temă

”Aceasta este anul în care sărbătorim 15 ani de cât România s-a aliat NATO. Ați contribuit la întărirea securității NATO și a României. Forțele armate române sunt parte a misiunilor de antrenament ale NATO din Afganistan în sprijinul stabilizării țării. România contribuie la asigurarea stabilității în Balcanii de Vest, cu trupele voastre în misiunile K4. România joacă un rol crucial în asigurarea securității în zona Mării Negre. România are un site de apărare antibalistică la Deveselu, care ajută la apărarea Europei de amenințărilor din afara zonei euroatlantice. Mulțumim României pentru toate aceste contribuții care ne fac să fim mai siguri. La începutul lunii ianuarie România și-a asumat Președinția Consiliului UE pentru prima oară. NATO și EU lucrează îndeaproape în zone care includ mobilitate militară, amenințări cibernetice și hibride și securitate maritimă.

Salut planurile voastre de consolidare a cooperării UE și NATO în perioada Președinției române (a Consiliului UE - n.r.). Ne confruntăm cu o lume din ce în ce mai periculoasă și imprevizibilă, de aceea este important ca toți aliații să investească în apărare. Prin urmare, salut planurile României de a cheltui 2% din PIB anul acesta. pentru armată și că intenționați să modernizați forțele armate în următorul deceniu. Încurajez România să continue pe acest drum. Doamna premier mulțumim pentru conducerea dvs. și angajamentului puternic oferit Alianței.”, a spus Jens Stoltenberg la conferința de presă comună cu premierul Viorica Dăncilă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22