Sturzu demisioneaza din PSD dupa ce i-a cerut lui Dragnea sa plece din fruntea partidului

Iulian Popescu | 12.12.2015

Schimb dur de replici între Mihai Sturzu și Liviu Dragnea, la Congresul Tineretului Social Democrat. Sturzu a anunțat că își dă demisia din PSD, iar Dragnea a dezvăluit cum i-a propus Sturzu să însceneze o ceartă și apoi tânărul să înființeze o mișcare care să se alieze ulterior cu PSD.

Pe aceeași temă

Gabriel Petrea, considerat omul lui Liviu Dragnea, a fost ales sâmbătă noul președinte al TSD (Tineretul Social – Democrat), cu 801 voturi, față de 189 de voturi cât a reușit să primească adversara sa, Gabriela Podașcă, apropiată lui Victor Ponta.

 

 Mihai Sturzu, i-a reproșat lui Dragnea că a rămas la conducerea partidului chiar dacă este timis în judecată de procurorii DNA si a amenintat ca isi da demisia.

 

Sturzu a propus la Congresul TSD ca niciun fost membru al FSN să nu mai poată candida la funcţii publice, făcând referire la un alt lider cu probleme al PSD, Marian Oprişan, președintele organizației de Vrancea, relatează Digi24.

 

Ce a cerut Sturzu la Congresul TSD

 

Mihai sturzu a făcut sâmbătă, la Congresul TSD, mai multe propuneri care să completeze criteriile de integritate pe care social – democrații și le-au stabilit.

 

Aceste noi propuneri vizează atât standarde pentru cazurile de probleme cu justiția, cât și trecutul partidului.

 

„Orice membru al partidului nostru să fie suspendat din calitatea atunci când ajunge în faza de judecată pentru orice faptă de natură penală săvârşită cu intenţie. Hai să nu ne mai fofilăm. E corupţie, nu e corupţie”, a spus Sturzu, referindu-se la cazul lui Liviu Dragnea, care este condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în prima instanță, dar pentru infracțiuni electorale.

 

„Domnule Dragnea, m-au sunat colegi din ţară şi mi-au scris oameni pe Facebook. Nici nu ştiu cum să vă întreb pentru că mi-e ruşine, dar pe site-ul ICCJ scrie aşa: infracţiuni de corupţie, părţile din dosar, primul sunteţi dvs. Mă intreabă mama ce face Dragnea. Ce facem acolo? Nu ştiu ce să raspund. Eu nu pot să spun că în Romania ,unde eu susţin statul de drept , site-ul ICCJ minte, eu nu cred că minte.”

 

De asemenea, Sturzu a cerut și înlăturarea de la conducerea partidului a foștilor membri FSN, care ar compromite PSD:

 

„Avem nevoie să ne distanţăm de comunism. Nu mai putem să ne minţim singuri. Asta crede lumea despre noi. Asta e adevărul. Distanţarea de comunism aşa e cum eu am propus. Haideţi să rugăm colegii care au fost in PSD, UTC , dar şi FSN să nu ai aibă acces la funcţii. Chiar dacă Marian Orişan s-ar duce la pensie.”

 

„FSN le-a tras prima păcăleală românilor. Nu trebuia să se transforme în 1990 in partid politic pentru că a spus că nu va face asta. Trebuie să ne rupem de FSN, domnule Dragnea, chiar dacă unu, doi sau trei oameni nu mai candidează. Asta e.”, a spus Sturzu, citat de Digi24.

 

Răspunsul dur al lui Dragnea

 

Ar trebui să spun eu ce mi-a propus acest domn. Mie mi-a propus domnul aviator Mihai Sturzu ceva cu care nu numai că nu am fost de acord, dar care m-a cutremurat. Mi-a propus ca, după tragedia de la Colectiv, el să folosească acea emoţie, să vină la sediul PSD cu nişte tineri, să se certe cu mine într-o mică scenă de teatru, să-mi facă nişte propuneri cu care eu să nu fiu de acord, apoi el să facă o mişcare, iar acea miscare să crească iar apoi să facem o alianţă parlamentară.

Dacă transformarea PSD trebuie să înceapă cu ceva, cu astfel de oameni trebuie să înceapă. Nu e admisibil să te gândeşti că poţi folosi o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru aşa ceva”, a fost replica lui Liviu Dragnea, citat de Digi24.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22