SUA acuza o noua interventie militara ruseasca in Ucraina

T.d. | 11.02.2015

Pe aceeași temă

Comandantul trupelor SUA in Europa, Ben Hodges, a declarat miercuri ca trupe rusesti s-au implicat direct in luptele din jurul orasului ucrainean Debaltseve. De altfel, Hodges a mai spus ca armata americana va antrena militarii ucraineni angajati in luptele cu separatistii sustinuti de Moscova.

Seful trupelor americane din Europa a spus, potrivit Reuters, ca "avand in vedere cantitatea de munitie utilizata, tipul de echipamente militare, e clar ca e o interventie militara ruseasca in zona Debaltseve".

Hodges a mai spus, in timpul unei vizite la o baza NATO din Polonia, ca se teme ca un succes al trupelor rusesti in Debaltseve le va face sa se concentreze apoi asupra portului Mariupol - important nod maritim care ar facilita Rusiei accesul in Peninsula Crimeea si controlul total al Marii Azov.

Ben Hodges a subliniat, totodata, intentia armatei SUA de a antrena militarii ucraineni implicati in luptele din estul separatist al tarii, potrivit Hotnews.

Antrenamentele vor incepe in luna martie, un batalion de soldati americani urmand sa antreneze trei batalioane de soldati ucraineni, a spus Hodges in timpul unei vizite la baza NATO din Szczecin (nord-vestul Poloniei).

"Ii vom antrena in domeniul securitatii, medical, operatiunilor intr-un mediu in care rusii distrug comunicatiile si cum sa se protejeze de rusi si de artileria rebelilor", a spus Hodges.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22