SUA anunța ca posibilă intervenția militară în Coreea de Nord:gata cu toleranța strategică

Dora Vulcan | 17.03.2017

Politica SUA de răbdare strategică față de Coreea de Nord s-a încheiat, a anunțat secretarul de stat american Rex Tillerson. El spune că acțiunea militară a SUA asupra Coreei de Nord “este pe masă” daca Phenianul crește nivelul de amenințare, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 Tillerson a facut declaratia in Coreea de Sud in cadrul primei sale vizite in Asia. Miercuri el a fost in Japonia iar sambata va merge in China, turneul sau asiatic avand drept scop gasirea unei “noi abordari” in privinta Coreii de Nord dupa ceea ce el spune ca au fost doua deceni de eforturi esuate de denuclearizare a tarii conduse acum de Kim Jong Un, transmite Reuters citat de Hotnews.ro.

 

"Vreau sa fiu foarte bine inteles: politica tolerantei strategice s-a terminat. Acum exploram o noua gama de masuri de securitate si diplomatice. Toate optiunile sunt pe masa", a declarat Tillerson intr-o conferinta de presa la Seul. 

 

"Daca ei cresc amenintarea cu programul lor de inarmare la un nivel despre care noi consideram ca necesita actiune, acea optiune este pe masa", a raspuns secretarul de stat al SUA cand a fost intrebat despre o actiune militara. 

 

Coreea de Nord a realizat doua teste nucleare si o serie de lansari de rachete de la inceputul acestui an.

 

Saptamana trecuta a lansat alte patru rachete balistice si lucreaza la dezvoltarea a rachete cu incarcatura nucleara care pot atinge Statele Unite.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22