SUA impun noi sanctiuni unor firme rusesti si unor fosti oficiali ucraineni

P.c. | 31.07.2015

Pe aceeași temă

Biroul pentru Controlul Activelor Straine (OFAC) din cadrul Trezoreriei SUA a impus sanctiuni impotriva unor entitati si persoane care l-ar sustine pe Gennady Timchenko, un comerciant de gaze naturale, care era deja sanctionat. Pe lista sanctiunilor au ajuns astfel mai multi operatori portuari din Crimeea si fosti oficiali ucraineni, informeaza Reuters, conform Hotnews.


Noile masuri vizeaza de asemenea doua entitati care l-ar sustine pe Boris Rotenberg, un om de afaceri rus si un aliat al presedintelui rus Vladimir Putin. Sanctiunile incearca astfel sa oblige Rusia sa-si respecte angajamentele de la Minsk cu privire la mentinerea pacii in Ucraina. "Actiunea de astazi ne subliniaza hotararea de a mentine presiunea asupra Rusiei pentru incalcarea dreptului international si alimentarea conflictului din estul Ucrainei", a declarat directorul OFAC John Smith intr-un comunicat de presa.

 

CITITI SI: Moscova readuce in discutie termenii Razboiului Rece: NATO creeaza o noua cortina de fier in Europa

 

SUA au sanctionat de asemenea patru fosti oficiali ucraineni si alti apropiati ai acestora, asociati ai fostului presedinte ucrainean Viktor Ianukovici. Patru operatori portuari din Crimeea si un operator de feribot au fost sanctionati pentru ca au operat in regiunea ucraineana Crimeea, anexata in martie 2014 de catre Rusia.
 

Statele Unite au identificat totodata mai multe entitati despre care afirma ca operau ca subsidiare ale bancii rusesti de stat pentru dezvoltare VEB si ale gigantului petrolier rusesc Rosneft, sanctionate anul trecut.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22