SUA retrag militarii din 15 baze europene, pentru a-si reduce costurile

P.c. | 08.01.2015

Pe aceeași temă

Conform unui comunicat al departamentul american al Apararii 15 baze militare din mai multe tari europene vor fi inchise in urmatorii ani, urmand sa fie date in folosinta tarilor in care se afla. Guvernul SUA considera ca prin inchiderea acestor baze va economisi anual circa 500 de milioane de euro, relateaza Hotnews.

 

Bazele din care urmeaza sa fie retrasi militarii americani sunt in Marea Britanie, Germania, Belgia, Olanda, Italia si Portugalia. De asemenea, primele avioane de vanatoare de tip F-35 din Europa vor ajunge in Marea Britanie, "intarind astfel colaborarea dintre fortele aeriene americane si britanice", mai informeaza Departamentul American al Apararii,


"Aceste actiuni vor duce la o usoara scadere a nivelului nostru de forte in Europa, dar va asigura, de asemenea, faptul ca ele sunt pozitionate cel mai eficient pentru a permite Statelor Unite si aliatilor din NATO sa raspunda rapid la crizele din intreaga lume. Aceste actiuni vor duce la o mai mare eficienta si eficacitate a prezentei noastre in Europa, la sustinerea intereselor SUA si sprijinirea partenerilor din regiune", arata Departamentul american al Apararii intr-un comunicat.
 

CITITI SI: Victoria Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA, ajunge la Bucuresti saptamana viitoare (surse)

"Ca parte a unei restructurari a bazelor noastre din Europa, am lucrat cu aliatii nostri pentru a repozitiona mii de militari si personal civil in regiune. In cele din urma, aceasta transformare a infrastructurii noastre va duce la maximizarea capacitatilor noastre militare in Europa si va contribui la consilidarea parteneriatelor europene importante, astfel incat sa putem sprijini cel mai bine aliatii nostri din cadrul NATO si partenerii din regiune", afirma secretarul american al Apararii, Chuck Hagel.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22