Sub pretextul referendumului, Marian Munteanu vrea ”independența” față de UE

Redactia | 02.10.2018

Fostul lider al protestelor din Piața Universității din 1990, Marian Munteanu, a expus luni seară la Antena 3 ideea independenței față de UE, un adevărat Roexit, referendumul fiind de fapt un vot care echivalează cu o declarație de independență.

Pe aceeași temă

 

 

 

Marian Munteanu, care a fost pentru scurt timp și candidatul PNL la Primăria Capitalei, fiind ulterior retras din cursă pentru simpatiile sale legionare, a vorbit luni seară de o adevărată ieșire din UE a României.

 

”România e un stat suveran. Aceste chestiuni țin de dreptul suveran al poporului român. Decizia care se va lua la finalul acestei săptămâni este o declarație de independență. Dincolo de conotațiile sale culturale, religioase, politice, pentru că referendumul este dincolo de orice entitate care se asociază sau se implică în această dezbatere, și chiar dincolo de culte religioase, este vorba de națiunea română și de poporul român Care este pentru prima dată în istoria sa pe punctul de a se pronunța, printr-un referendum efectiv democratic, cu privire la o instituție fundamentală a civilizației. Deci aceasta este miza”, a spus Munteanu.

 

De altfel, Marian Munteanu este un apropiat al Coaliției pentru Familie și al președintelui acesteia, Mihai Gheorghiu. Munteanu a militat permanent pentru referendumul pentru familie și pentru valorile promovate de CpF, scrie G4Media.ro

 

În aceeași emisiune la Antena 3, Liviu Dragnea a spus prin telefon că nu vrea să stea ”ghiocel” în fața UE.

 

Marian Munteanu, fost lider al studenților în 1990, a fost promovat în politică de Virgil Măgureanu, primul șef al SRI de după Revoluție. Ulterior, Munteanu a fondat diferite mișcări civice, el fiind acuzat de organizații credibile ale societății civile că are simpatii fasciste și legionaroide.

 

”A avut și are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată. Promovează un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar Constituționale. Doar cu aceste motive în minte, și cu îngrijorarea că prin promovarea unei astfel de persoane într-o asemenea candidatură unde poate să își expună ideile nocive ce pot să producă tulburări ireparabile în straturile sociale, etnice, confesionale și nu numai din societate românească cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu. Atragem atenția că prin insistarea cu această candidatură, România riscă să intre într-o spirală izolaționistă ce poate avea consecințe foarte grave pentru Democrația românească”, scriau într-un comunicat de presă din 2016 următoarele ONG-uri: Institutul pentru Politici Publice, Societatea Academică din România, Centrul FILIA, Romani Criss, Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună”, ACCEPT, Centrul Euroregional pentru Iniţiative Publice, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, ActiveWatch, Centrul de Studii în Idei Politice (CeSIP), Societatea de Analize Feministe AnA (sursa).

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22