Subprefectul de Giurgiu şi directorul de la Taxe şi Impozite au fost reţinuţi de procurori

E.b. | 27.10.2016

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a decis reţinerea pentru 24 de ore a lui Laurenţiu Ţintea, subprefectul de Giurgiu, şi a Marlenei Hroniade, directorului Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Giurgiu.

Pe aceeași temă

 

 

Acuzaţiile sunt legate de presupusa direcţionarea ilegală a 2,27 milioane de lei în conturile Primăriei Giurgiu de pe platforma online pentru încasarea contravalorii amenzilor, au declarat surse judiciare, conform News.ro.

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au decis să îi reţină pentru 24 de ore pe subprefectul de Giurgiu, Laurenţiu Ţintea, şi pe directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Giurgiu, Marlena Hroniade, care au fost vizaţi, miercuri, de percheziţii.

 

Poliţiştii au verificat modul în care cei doi au încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea online a contravalorii amenzilor, în condiţiile în care platforma utilizată nu era acreditată şi autorizată, prejudiciul în acest caz ridicându-se la 2,27 milioane de lei.

"Legea spune că plata se poate face prin ghişeul online sau la faţa locului. Când se face plata online, banii ajung la primăria unde are domiciliul contravenientul. În acest caz, platforma trimitea toţi banii la Primăria Giurgiu", au declarat surse judiciare, citate de News.ro.

 

În acest mod, plata a peste 10.000 de amenzi a ajuns în conturile Primăriei Giurgiu, au adăugat sursele citate, care au precizat că toate amenzile erau de la Poliţia Rutieră.

 

"În perioada iunie 2015 - iulie 2016, au fost încasaţi peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate online, fiind vătămate drepturile şi interesele unităţilor administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare”, a anunţat Poliţia Română.

 

Un număr de 14 percheziţii s-au desfăşurat, miercuri, în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Giurgiu, la sediile unor instituţii şi societăţi comerciale, la locuinţele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunii de "uzurparea funcţiei, cu consecinţe deosebit de grave” şi la sediul central al CNADNR, de unde au fost ridicate documente.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22