Succes partial in instanta: Spiru Haret are dreptul de a organiza admiterea la specializarile acreditate si autorizate

Fara Autor | 14.08.2009

Pe aceeași temă

Curtea de Apel Bucureşti a admis în parte acţiunea Universităţii "Spiru Haret" împotriva Guvernului, în sensul că a suspendat executarea a două articole din HG 749/2009, care nu permit Universităţii să organizeze examen de admitere.  Curtea de Apel Bucureşti a decis că instituţia de învăţământ privat va avea dreptul a organiza admitere pentru anul universitar 2009-2010, dar numai la specializările acreditate sau autorizate să funcţioneze. Decizia nu este definitivă, ci poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.



Gabriel Ispas, director ul Departamentului de Control din cadrul Ministerului Educaţiei a declarat că 'sentinţa de azi acordă Universităţii Spiru Haret dreptul de a organiza admitere, însă doar la acele forme de învăţământ care sunt acreditate sau autorizate. Instanţa a respins cererea Spiru Haret de a anula cu totul Hotărârea de Guvern. Aşteptăm motivaţia instanţei şi vom decide apoi dacă depunem recurs”.




Reprezentanţii Spiru Haret dăduseră în judecată Ministerul Educatiei, la 20 iulie, după ce universitatea a fost eliminată prin HG 749/2009 de pe lista instituţiilor acreditate sau care pot funcţiona provizoriu şi care interzice organizarea admiterii în anul universitar 2009-2010.




Instanţa a respins totodată şi pledoaria reprezentanţilor guvernului care au susţinut în timpul procesului că Aurelian Bondrea nu este recunoscut ca rector în relaţia cu Ministerul Educaţiei. Avocaţii universităţii particulare au arătat magistraţilor că Aurelian Bondrea este reprezentant legal recunoscut al instituţiei, prezentând mai multe hotărâri judecătoreşti definitive în care Bondrea apare ca reprezentant al instituţiei.




Pe 12 august, Ecaterina Andronescu a anunţat că guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care desfiinţează centrele ID care funcţionează fără aviz legal. De asemnea ministrul a precizat că “prin anexă la hotărârea de guvern trecem acele programe de studii care au autorizare provizorie sau acreditare, dar fără învăţământul la distanţă unde s-au constatat neregulile pe care le ştiţi. Prin urmare, ei pot să facă admitere acolo unde există acoperire legală. Cine se înscrie îşi asumă riscul nerecunoaşterii documentelor de studii la final. În mod categoric nu vor avea studii recunoscute”.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22