Summit G7 in Germania. Rusia nu a fost invitata

P.c. | 07.06.2015

Pe aceeași temă

Conducatorii celor mai industrializate sapte tari ale lumii se reunesc astazi, in Germania, pentru summitul G7. Criza din Ucraina ramane principalul subiect aflat pe agenda discutiilor, alaturi de situatia Greciei, ofensiva Statului Islamic si incalzirea globala, relateaza ziare.com


Rusia a fost exlusa de la acest summmit - numit pana acum G8 - de la anexarea Crimeii, anul trecut.
 

Germania, Marea Britanie si SUA doresc sa ajunga la o intelegere si sa ofere sprijin oricarui stat membru UE care ar fi tentat sa nu sprijine sanctiunile date Moscovei.
 

Inainte de summit, mii de oameni au marsaluit la Garmisch-Partenkirchen, existand chiar ciocniri sporadice cu politia. Cativa protestatari au ajuns la spital cu rani, insa violentele nu au avut aceeasi intensitate ca in alti ani.
 

Sambata, politistii s-au vazut obligati sa actioneze cu gaze lacrimogene pentru a dispersa multimea.

 

Securitatea participantilor la summit este asigurata de 17.000 de politisti. In cadrul intalnirii, cancelarul german Angela Merkel doreste sa puna pe tapet si chestiunea pandemiilor globale, cum e cazul Ebola.
 

Inainte de inceperea summitului, Angela Merkel si Barack Obama au purtat mai multe discutii, Germania fiind deranjata de practicile de spionaj ale SUA, anunta Reuters.
 

Conform Sky News, se asteapta ca liderul de la Casa Alba sa vorbeasca in cadrul unei conferinte de presa luni, la finalul summitului de la Castelul Elmau (aflat la o altitudine de 1.200 de metri). 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22