Surse: Ședința de guvern comună româno-israeliană a fost anulată de premierul Netanyahu

Redactia | 02.07.2018

Pe data de 8 august ar fi trebuit să aibă loc la București o ședință comună a guvernelor României și Israelului, conform presei israeliene. Premierul Benyamin Netanyahu ar fi amânat ședința comună, sine die, a anunțat jurnalistul Attila Somfalvi, de la Ynet.co.il, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Pe aceeași temă

 
 
 
 
 
Pe data de 8 august 2018, membrii guvernului israelian în frunte cu primul ministru Benyamin Netanyahu urmau să facă o vizită în România, la București urmând a avea loc a treia ședință de guvern comună Israel-România.
 
Netanyahu ar fi amânat vizita deja stabilită pentru un posibil turneu în America Centrală, potrivit jurnalisului din Israel, care citează surse din Ministerul de Externe isralian.
 
„Știrea a început să iasă sâmbătă seară, în Israel. Acea vizită plănuită nu este anulată, ci este amânată. Se pare că premierul israelian a hotărât să amâne această vizită, pentru că ar trebui să viziteze America Centrală. Vizita în România este plănuită de multe luni. Am rămas cu multe semne de întrebare. Nu putem să nu ne uităm la jocul politic din România”, a spus jurnalistul.
 
Vizita guvernului israelian venea în contextul în care România, prin intermediul Guvernului, a deschis discuția privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Discuțiile s-au împotmolit după ce președintele Klaus Iohannis s-a opus acestei variante.
 
DIICOT a început deja urmărirea penală in rem (fapta se cercetează, nu persoane) în dosarul deschis după ce Ludovic Orban a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru înaltă trădare, potrivit biroului de presa DIICOT. Începerea urmăririi penale in rem înseamnă că la acest moment nici o persoană nu este urmărită penal, procurorii cercetând doar faptele sesizate.
 
Astfel, procurorii au început pe 7 iunie urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de Art. 398 din Codul Penal (înaltă trădare) și articolul 407 (divulgarea secretului care periclitează securitatea națională).
 
Reamintim că președintele PNL, Ludovic Orban, a depus pe 17 mai la Parchetul General o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Liberalul o acuză pe șefa Guvernului de înaltă trădare și uzurparea funcției pe motiv că a făcut publice informații confidențiale și i-a transmis președintelui Klaus Iohannis informații false cu privire la intenția mutării ambasadei României de la tel Aviv la Ierusalim. Liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi și el vizat de sesizarea penală, liberalii cerând să se facă verificări și în ce privește infracțiunea de transmitere de informații cu caracter secret.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22