SURSE MAI: Secretarul ȘOVA și consiliera POPA ar fi copiat informații SECRETE din dosarul EADS

P.c. | 16.01.2015

Pe aceeași temă

Ingrid Popa-Mocanu, consiliera ministrului de interne Gabriel Oprea, a careia urmarire penala a inceput ieri, ar fi copiat, solicitările și notele DNA ajunse la minister în cadrul urmarii din dosarului EADS. Mihai Șova, secretar general adjunct in MAI, este cel prin care informații secrete ale DNA ar fi ajuns la suspecți, relateaza Romania Libera

 

Mihai Șova, secretarul general adjunct al Ministerului de Interne, era servit cu informații secrete de către Ingrid Luciana Popa-Mocanu, consiliera ministrului Gabriel Oprea. Există probe pentru opt astfel de acte materiale. Intre documentele secrete copiate și transmise apoi unor persoane neautorizate, unele au fost din două dosare penale ale DNA.

 

Aceste date ar fi rezultat în urma perchezițiilor de ieri de la Ministerul de Interne și de la domiciliile celor doi urmăriți penal.Procurorii DNA nu dau informații despre actele copiate de dosarele anticorupție și transmise cel mai probabil suspecților din acele dosare.

 

Mihai Șova și Ingrid Luciana Popa - Mocanu sunt urmăriți penal pentru divulgare de informații ce nu sunt destinate publicității. Cei doi sunt cercetați în stare de libertate.

 

 

CITITI SI: Consiliera ministrului de Interne si secretarul general adjunct din MAI, URMARITI PENAL

 

Potrivit unui comunicat DNA, "s-a dispus efectuarea urmăririi penale  față de POPA-MOCANU INGRID-LUCIANA și ȘOVA MIHAI,consilier al ministrului Afacerilor Interne, respectiv secretar general adjunct, în cadrul aceluiași minister, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată (8 acte materiale)".

 

Din probele ridicate la percheziții rezultă că "în zilele de 05.11.2014, 07.11.2014, 12.11.2014, 30.10.2014, 10.11.2014, 06.11.2014 și 07.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, în calitate de consilier al ministrului Afacerilor Interne, i-a permis accesul suspectului Șova Mihai la documente care conțineau informații nedestinate publicității și la care acesta nu avea acces, conform atribuțiilor de serviciu, pe care cei doi, ulterior, le-au fotocopiat în scopul obținerii unor foloase necuvenite".

 

În legătură cu copierea unor acte din dosarele DNA destinate ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, ar exista probe că "în data de 14.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana i-a facilitat accesul suspectului Șova Mihai la documente confidențiale, emise de către Direcția Națională Anticorupție, care priveau două dosare penale aflate în curs de instrumentare".

 

Sursele noastre spun că ar fi vorba de solicitări de documente ale DNA, între care contractul cadru EADS, actele adiționale, notele de fundamentare la acestea. De asemenea, solicitări despre responsabilii cu drept de semnătură pe aceste acte, mai spun sursele noastre neconfirmate oficial.Ce-al de-al doilea dosar DNA din care au copiat acte consiliera Ingrid Popa-Mocanu și i le-a dat secretarului Șova pentru a le transmite mai departe ar fi strict secretizat. 

 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22