Surse: PSD coace o nouă remaniere guvernamentală. De data asta, Toader are șanse minime să scape

Laurentiu Gheorghe | 20.03.2019

Cele două nume sigure că vor părăsi Guvernul sunt Rovana Plumb, care va deschide lista de candidați PSD și Natalia Intotero, ministrul Românilor de pretutindeni. Cu această ocazie va fi remaniat și Toader.

Pe aceeași temă

După o amânare de două săptămâni, PSD a hotărât să-l apere pe Tudorel Toader de moțiunea inițiată de opoziție, însă unul dintre apropiații lui Dragnea, Florin Iordache, a declarat chiar înaintea votului că nemulțumirile partidului și ale liderului său la adresa inactivității ministrului de Justiție nu sunt cu nimic mai mici.

Conform surselor social-democrate, în weekend, ar urma să se discute despre remaniere după depunerea candidaturilor la europarlamentare și asta pentru că o serie de actuali miniștrii vor candida la scrutinul din luna mai. „Este o ocazie bună de a -l scoate pe tușă pe Tudorel Toader. Nu mai poate rămâne în minister", au explicat sursele citate de HotNews.ro.

Însă de ce se grăbește atât de mult Dragnea să le schimbe pe Plumb, Intotero și Toader, și dacă nu cumva va mai umbla la unul-doi miniștri? Așa cum a dezvăluit, marți, Victor Ciutacu (România TV –Sebastian Ghiță), liderul PSD a fost nevoit să-l servească pe Dan Voiculescu introducând pe locuri eligibile la alegerile europarlamentare trei dintre oamenii acestuia: Maria Grapini (nou mandat de eurodeputat), Carmen Avram (soția lui Adrian Ursu, omul de încredere al lui Voiculescu din Antena 3) și Chris Terheș (pastor emigrat în SUA, șeful unui ONG anti-justiție, fără niciun membru).

„Hai că deja mă plictisește mimarea asta ipocrită a consultărilor pe tema candidaturilor la europarlamentare. Dacă nu se răzgândește comandantul suprem de spaima cuțitului, trei nume extra PSD intră pe lista de candidați, toate pe filiera înțelegerii Dragnea-Voiculescu: Carmen Avram, Chris Terheș, Maria Grapini.”, a scris Ciutacu pe Facebook.

Or, cum e puțin probabil că PSD va mai putea obține 12 mandate de europarlamentari, cifra reală fiind în jur de nouă, mai mulți baroni influenți amenință să trădeze cauza celor trei trandafiri. Pentru a-i mulțumi pe aceștia, Liviu Dragnea le va acorda astfel câte un portofoliu. Deci trei de la Voiculescu băgați pe listele PSD, trei posturi de ministru oferite la schimb.

Totodată, nemulțumirile social-deocrațiilor s-au amplificat după ce ministrul Justiției a refuzat să semneze ordonanța de urgență privind înființarea Fondului Suveran de Investiții - proiect de suflet al lui Liviu Dragnea.

Informația privind remanierea Guvernului apare în contextul în care deputații PSD-ALDE tocmai au respins miercuri moțiunea simplă depusă de opoziție împotriva lui Tudorel Toader.

Reamintim că social-democrații sunt extrem de nemulțumiți de ministrul Justiției și îi reproșează acestuia că nu a adoptat Ordonanțele de Urgență privind Codurile penale, completurile de 5 și protocoalele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22