Surse: PSD îi va retrage sprijinul politic Gabrielei Firea dacă nu va demisiona

Redactia | 14.07.2023

PSD îi cere oficial „să explice apropierea de Stefan Godei și să decidă în consecință. Surse din PSD afirmă ca dacă nu va demisiona, partidul îi va retrage sprijinul politic.

Pe aceeași temă

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a afirmat într-o intervenție telefonică la Digi24 că ministrul Familiei Gabriela Firea va trebui să explice apropierea de Ștefan Godei, inculpat în dosarul „azilelor groazei” și „să decidă în consecință”, după ce anchetele jurnalistice au scos la suprafață legături ale apropiaților ministrului cu activitatea din centre.

Oficial, PSD îi cere explicații ministrului Familiei

„Firea va trebui să explice această apropiere, dacă a existat, și să decidă în consecință”, a explicat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

„Purtătorul de cuvânt a afirmat însă că nu au existat încă discuții în partid cu privire la subiect. „În acest moment nu a existat o întâlnire a conducerii formale a partidului. Va fi o întâlnire la vârful partidului probabil în zilele următoare și această speță probabil că nu putea fi evitată”, a mai spus reprezentantul PSD.

Chestionat cu privire la efectul informațiilor apărute în presă, care o privesc pe Gabriela Firea, asupra imaginii „poate fi considerată o problema de imagine, în perspectiva în care se rostogolește această știre peste tot”.

„Din perspectiva partidului, este prima care trebuie să explice”, a conchis Romașcanu.

Legături periculoase

Potrivit Gîndul, Ștefan Godei, unul dintre principalii inculpați ai dosarului „azilelor groazei”, apare angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea,  în perioada 04.01.2021 – 01.02.2023, după ce lucrase anterior la Primăria Capitalei în timpul mandatului de primar al Gabrielei Firea.

În această calitate, potrivit sursei citate, Godei a încasat lunar câte 3.000 de lei, în anii 2021 și 2023, fiind folosit de Gabriela Firea ca șofer și la Ministerul Familiei, în continuare, deși nu apare în grila de salarizare a instituției, fiind plătit din banii încasați de Gabriela Firea ca senator.

Ulterior, potrivit Digi24, într-o reacție oficială, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a admis că Ștefan Godei a lucrat la cabinetul său senatorial. „Godei a deservit o perioada colegii de la cabinetul senatorial”, a transmis Gabriela Firea, potrivit sursei citate.

Totodată, sursa citată a relatat că ministrul a subliniat că nu a mințit în afiirmațiile transmise în ultimele zile prin care infirmă legăturile apropiaților săi cu activitatea centrelor.

Luni, PSD îi va cere demisia Gabrielei Firea

PSD îi va retrage sprijinul politic Gabrielei Firea în ședința de luni a Consiliului Politic Național, dacă nu va demisiona din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Potrivit acestora surse, Firea nu ar dori să demisioneze, ci așteaptă să fie dată afară din Guvern de partid. O decizie a fost amânată până după ziua de naștere a Gabrielei Firea, sărbătorită vineri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22